Omarsson wederom goud waard voor Excelsior bij zege op FC Dordrecht

DORDRECHT – In de streekderby tegen FC Dordrecht herstelde Excelsior Rotterdam zich vrijdagavond van de blamage in eigen huis tegen Almere City. IJslander Omarsson was zeer belangrijk voor de Kralingers die met 1-3 zegevierden.

Qua doelpunten was dit duel van Excelsior minder spectaculair dan het gemiddelde duel van de Rotterdammers. Er werd in Dordrecht namelijk ‘maar’ vier keer gescoord. Toch viel er genoeg te beleven op het veld en waren er kansen te zien over en weer. Waar Excelsior in de openingsfase al meerdere malen had kunnen scoren, troffen de schapenkoppen uiteindelijk als eerste doel. Kevin Vermeulen deed zijn oud-werkgever pijn met de openingstreffer. Lang leek FC Dordrecht deze 1-0 voorsprong tot de rust te kunnen verdedigen, maar dit was gerekend buiten Elias Mar Omarsson.

De IJslander in vorm zorgde er namelijk persoonlijk voor dat Excelsior niet met een achterstand, maar met een voorsprong ging rusten. Met zijn neus voor de goal stond de topscorer die dit seizoen al zeven maal doel trof twee maal op de goede plek en kon hij de bal simpel binnenwerken. Toch bleek ook in de tweede helft dat Excelsior de voorsprong alles behalve makkelijk kon verdedigen. FC Dordrecht kreeg namelijk een aantal kansen op de gelijkmaker. Uiteindelijk tekende Oude Kotte echter voor de beslissing met een bal prachtig in de kruising.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl