Onmachtig Sparta weer in grote problemen

ZWOLLE – Sparta Rotterdam kwam zaterdagavond in Zwolle tegen de plaatselijke PEC al binnen twee minuten op een achterstand en wist daarna nooit meer aanspraak te maken op de zege: 2-0.

Al vanaf de eerste minuut was het Zwolle dat dicteerde. Dit leverde ook gelijk een doelpunt op. Namli speelde zichzelf weergaloos vrij, gaf goed voor en Mohktar kon vrij binnenkoppen. Twee minuten later kon het zelfs 0-2 worden voor PEC via Parzyscek, maar de spits faalde oog in oog met Huth. Sparta kreeg in de eerste helft een aantal grote kansen via Kramer en Verhaar, maar deze opgelegde kansen werden helaas voor de Rotterdammers niet afgemaakt. Verder wist Sparta weinig te presteren en liet het de bal vooral aan Zwolse zijde.

De tweede helft was nog zwakker van Spartaanse zijde. Eigenlijk creëerden de Rotterdammers in het gehele tweede bedrijf geen enkele kans. Alleen Kramer kwam eenmaal in scoringspositie en hij kwam ook tot scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd door vermeend buitenspel. De Spartaanse verdediging klungelde vervolgens opzichtig, met Huth in de hoofdrol. De doelman wilde Chabot aanspelen, maar gaf de bal zeer ongelukkig, waardoor Parzyscek de 0-2 binnen kon werken. Daarna liet Sparta het hoofd hangen en kon PEC frivool door de Spartaanse defensie combineren. De Rotterdammers mochten uiteindelijk van geluk spreken dat het bij twee doelpunten bleef voor de thuisploeg.

De avond werd nog vervelender voor Sparta, omdat Roda JC op bezoek bij het Vitesse van toekomstig Sparta trainer Henk Fräser met 0-3 van de ploeg uit Arnhem. Sparta staat nu voorlaatste in de Eredivisie, maar hekkensluiter FC Twente komt nog wel in actie.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl