Onnodige nederlaag voor Sparta tegen SC Heerenveen

Sparta heeft niet voor het eerst punten laten liggen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk Fräser had heel lang helemaal niets te vrezen van SC Heerenveen, maar zag Ejuke dat eigenhandig ombuigen: 1-2.

Sparta begon verrassend genoeg met Velwijk in de basis en zag dat Sc Heerenveen sterk begon aan het duel in het Abe Lenstra stadion. Al na vier minuten leverde dit een doelpunt op van Kongolo. De goal werd echter afgekeurd omdat Kongolo de bal voor zijn doelpunt met de hand had geraakt. Pas na twintig minuten weet Sparte een beetje onder de druk uit te voetballen en dit levert prompt een doelpunt op. De gestartte Veldwijk kopte knap binnen na een uitstekende voorzet van Harroui en idem actie van Ache. Naast een afstandsschot van Van Rijn wist Heerenveen verder niet meer tot kansen te komen en zo voetbalde Sparta de eerste helft kundig uit.

Ook in de tweede helft was Sparta in eerste instantie de betere ploeg. Veldwijk had na 50 minuten spelen eigenlijk zijn tweede moeten maken na verkeerd uitkomen van Hahn bij een hoekschop. De Spartaanse spits gaf de bal echter niet genoeg richting mee. 70 Minuten lang had Sparta helemaal niets te duchten van SC Heerenveen, dat totaal niet in de wedstrijd zat. De Spangenaren speelden de counter echter niet goed uit, waardoor Heerenveen in de wedstrijd bleef. Twee mooie acties van Ejuke leverden uiteindelijk ook nog twee doelpunten op voor de Friezen, die daardoor eigenlijk te veel kregen. Sparta kreeg nog grote kansen via Harroui, die een bal op de lat uiteen zag spatten en Dervisoglu, maar kwam niet tot scoren. In de slotfase kreeg Rayhi nog een zeer grote kans om toch nog een punt te redden voor de Rotterdammers, maar Hahn reageerde katachtig op de inzet van de buitenspeler.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl