Nootdorp – Deltasport doet na een sterk gelijkspel tegen koploper Nootdorp mee om de bovenste plaatsen.
In een eerste helft, waarin Nootdorp door het hoge tempo van Deltasport nauwelijks aan voetballen toekwam, had Deltasport al in de derde minuut met een doelpunt van Jimmy van der Vaart op aangeven van Joey van der Velden een droomstart en was het 0-1. En na ruim een kwartier scoorde Joey van der Velden uit een assist van Tiemen Noordam 0-2.
Even daarna was er volop opwinding toen arbiter de Haan een zuivere handsbal van een Nootdorp speler over het hoofd zag. Een paar minuten voor rust kwam Nootdorp terug in de wedstrijd, toen Jeffrey Flohr na rommelig verdedigen van Deltasport de 1-2 scoorde. Na de hervatting was er een levensgrote kans voor Jimmy van der Vaart toen hij, misschien door het hobbelige veld, zijn schot naast het doel zag verdwijnen. Na een kwartier werd het dan toch 2-2 toen Jerrylee Riley uit een prima voorzet keeper Carlo Willemse passeerde. Hierna zagen de toeschouwers een spannend halfuurtje, waarna beide ploegen voor de volle winst gingen. Deltasport was met veel mannen voorin de gevaarlijkste partij terwijl Nootdorp met lange bellen naar voren en snelle spitsen voorin ook nog wel gevaarlijk was. Hoewel Deltasport de meeste kansen en corners kreeg, bleef het 2-2.
Deltasport oefenmeester Jaco de Ligt hield gemengde gevoelens over aan het gelijk spel. ” We speelden misschien wel de beste eerste helft die ik heb gezien bij deltasport. Er was vandaag maar 1 ploeg die het verdiende om te winnen en dat waren wij. Een super groot compliment voor deze geweldige groep.”
Volgende week zaterdag 5 november speelt Deltasport de uitwedstrijd tegen Brielle, aanvang 14.30 uur.

 

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie