Ontknoping in 4F: ‘KNVB haalt HWD wederom uit competitie, CION blijft kampioen’ (+update)

Regio – De ontknoping in de vierde klasse F lijkt ten einde. Waar de KNVB eerder besloot om haar aanvankelijke beslissing om SDV en HWD uit de competitie te nemen terug te draaien heeft de bond dit naar zegge in het geval van HWD weer gedaan. Verschil is alleen dat de gronde waarmee dit is gebeurd verschilt van de eerdere beslissing. Waar het eerder ging om het feit dat het elftal geen team meer op de been kon brengen, wat door FC Maense succesvol werd aangevochten heeft de competitieleider het elftal nu op grond van het 2 maal opstellen van een onreglementaire speler uit de competitie geschrapt.  SDV zou volgens de bond nog wel in de competitie blijven maar dit gegeven heeft geen invloed op de stand in 4F. Hierdoor blijft CION de kampioen en gaat FC Maense definitief de nacompetitie in.

++++++Update++++++

FC Maense niet akkoord:

De tuchtcommissie heeft donderdag besloten HWD uit de competitie te halen. De soap in de vierde klasse F lijkt daarmee beëindigd. De KNVB heeft HWD op basis van het duel tegen FC Maense, waarin wederom een ongerechtigde speler is opgesteld, uit de competitie genomen. Die uitspraak is op 31 mei, na afloop van de competitie, gedaan.

FC Maense heeft laten weten niet akkoord te gaan. “De KNVB heeft een fout gemaakt en komt nu met een nieuwe terugtrekking van HWD. Die uitspraak is na afloop van de competitie gedaan. Dat betekent dus dat wij afgelopen zaterdag tot kampioen hadden moeten worden gekroond.’

Dat betekent dat FC Maense afgelopen zaterdag gewoon kampioen was. Afgelopen dinsdag werd het op de hoogte gesteld dat SDV en HWD de resterende duels alsnog moesten spelen. Dat lijkt nu niet meer te gebeuren.

HWD werd dit seizoen twee maal gestraft wegens het opstellen van een ongerechtigde speler. Tevens heeft de club op 31 mei een boete van 500 euro gekregen, De ploeg werd eerst gestraft met het overspelen van zeven wedstrijden. HWD kon echter niet meer beschikken over een volledig elftal en besloot zichzelf terug te trekken uit de competitie.

Dit is echter niet conform de KNVB-regels en werd dus teruggeplaatst in 4F. Nu straft de tuchtcommissie HWD voor het wederom opstellen van een niet gerechtigde speler en heeft het besloten HWD uit de competitie te halen.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl