‘Ook deze persconferentie geen versoepelingen verwacht voor amateurvoetbal’

Het amateurvoetbal blijft nog langer stilliggen. Het kabinet zal vermoedelijk ook op de komende persconferentie geen versoepelingen voor het amateurvoetbal, de buitensport en de binnensport aankondigen. Momenteel mogen personen tot en met 26 jaar in groepsverband trainen. Personen van 27 jaar en ouder mogen slechts in groepen van vier trainen. Demissionair Minister-president Mark Rutte zal dinsdagavond een nieuwe persconferentie geven.

Veel clubs hebben het financieel moeilijk en zullen door het uitstel verder in de financiële problemen komen. Eerder becijferde de Belangenvereniging Amateurvoetbal al dat meer dan de helft van de clubs het seizoen met een verlies zal afsluiten. Het NOC*NSF stelt dat inmiddels 4,5 miljoen mensen veel minder sporten door het sluiten van verenigingen en accommodaties.

HERVATTING AMATEURVOETBAL

De hervatting van het amateurvoetbal en het spelen van wedstrijden lijkt daardoor weer uitgesteld te moeten worden. De meeste regionale competities houden een hervattingsdatum van eind april aan. De KNVB heeft met haar eigen Regio Cup nog geen startdatum bepaald en kan eventueel kleinere competities aanbieden indien er later gestart mag worden. Alle KNVB-competities moeten echter voor eind juni afgerond zijn.

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl