Ook wedstrijden Eredivisie (VR) uit programma

Ook de competitie in de Vrouwen Eredivisie blijkt tijdelijk te zijn stilgelegd door de coronamaatregelen van de Rijksoverheid. Dat leert nader overleg van vertegenwoordigers van de KNVB op woensdag met het Ministerie van VWS.

De overheid is namelijk van mening dat de Vrouwen Eredivisie niet valt onder het eerder genomen besluit en kiest daarmee alleen voor de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. De KNVB heeft zich neer te leggen bij de nadere uitleg, maar betreurt de status van het topvrouwenvoetbal in deze.

Teleurstellend

Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee liet eerder weten, dat hij verwachtte dat de vrouwen gewoon zouden doorspelen in de Eredivisie. Nu zegt hij op de site van de voetbalbond: ,,De noodzaak voor strengere maatregelen in de gehele samenleving is helder. We zijn ook tevreden dat na alle strenge voorzorgsmaatregelen die het betaald voetbal heeft getroffen de continuïteit van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie geen gevaar loopt. Dat de Vrouwen Eredivisie niet met dit besluit is meegenomen, vinden we echter wel teleurstellend.”

OranjeLeeuwinnen

Nederland telt 160.000 vrouwelijke voetballers en de Vrouwen Eredivisie is volgens Van der Zee het topniveau, waarmee Nederland ook internationaal van zich laten horen. ,,In de Vrouwen Eredivisie spelen 11 van de 24 geselecteerde OranjeLeeuwinnen, die op 23 en 27 oktober voor ons land uitkomen, maar die nu met hun club geen wedstrijden mogen spelen”, merkt Van der Zee op, om eraan toe te voegen: ,,De vrouwen van Ajax en PSV spelen in de Champions League en moeten zich daar ook volwaardig op kunnen voorbereiden. Daarom blijven wij vechten voor de positie van het topvrouwenvoetbal en blijven hierover in gesprek met het ministerie (VWS) de komende weken.”

Internationaal clubvoetbal

In het overleg tussen KNVB en VWS werd eveneens duidelijkheid geboden over deelname aan internationaal clubvoetbal. In het perspectief van het besluit Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie toe te staan door te spelen (zonder publiek) wordt tevens toestemming gegeven deel te nemen aan wedstrijden in de Europa- en Champions League. Daarentegen zijn de competities van de teams Onder 21 en Onder 18 eveneens stilgelegd.

Foto: Yannick Verhoeven

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl