OranjeLeeuwinnen boeken overtuigende oefenwinst op Oostenrijk

Deventer – De Oranje Leeuwinnen hebben het oefenduel tegen EK-ganger Oostenrijk overtuigend gewonnen met 3-0. Na drie minuten had Oranje de wedstrijd al in haar zak, door een eigen doelpunt én een doelpunt van Miedema.

Het venijn zat duidelijk in het begin van de wedstrijd. Al in de tweede minuut veroverde Jackie Groenen de bal op eigen helft, vertrok ze solo over bijna het hele veld en lanceerde ze Shanice van de Sanden. De pijlsnelle rechtsbuiten probeerde Vivianne Miedema te bedienen, maar zag tot haar vreugde dat Kirchberger de bal in eigen doel werkte.

Amper een minuut later werd Miedema alsnog in stelling gebracht. Dit keer was het de andere buitenspeler, Lieke Martens, die haar tegenstander haar hielen liet zien en met een bekeken voorzet de spits in stelling bracht. Miedema controleerde de bal en schoof beheerst raak; 2-0.

Nog voor rust kwamen de OranjeLeeuwinnen op een 3-0 voorsprong. Martens sneed naar binnen, ging een een-twee aan met Miedema en krulde de bal daarna fraai in de verre hoek. Oostenrijk kon daar weinig tegenover stellen en kwam voor rust niet verder dan een kopbal van Billa die voorlangs ging.

 

Het was voor de OranjeLeeuwinnen de voorlaatste oefenwedstrijd voor WEURO 2017. Morgen wordt de 23-koppige EK-selectie bekendgemaakt door bondscoach Wiegman, op 8 juli wordt vervolgens de laatste oefenwedstrijd gespeeld tegen Wales in Rotterdam.

Bron: Ons Oranje

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie