Oud Excelsior-trainer Groenendijk verder bij ADO Den Haag

Fons Groenendijk zal ook de komende twee seizoenen voor de groep staan bij ADO Den Haag. De club en de 54-jarige hoofdtrainer uit Leiden melden dat er overeenstemming bereikt is over een nieuw contract, dat loopt tot medio 2021.

Manager Voetbalzaken Jeffrey van As over het aanblijven van de coach: ,,We hebben lang en goed met Fons gesproken. Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat we graag met elkaar verder willen, omdat we al ruim twee jaar dik tevreden zijn over de samenwerking en perspectief zien voor de toekomst. Hoewel het huidige seizoen wisselvallig is – daar zijn beide partijen het over eens – zijn er mooie prestaties neergezet onder deze staf. Dat gebeurde met een werkwijze die bij ons past. We zijn er daarom van overtuigd dat dit seizoen goed afgesloten wordt en dat er daarna nog mooie jaren volgen.”

Rust

Van As memoreert hoe de vlag erbij hing toen Groenendijk in februari 2017 aan de slag ging bij ADO Den Haag. ,,Vanuit een zeer moeilijke en onrustige situatie heeft hij met zijn staf in een korte periode rust gecreëerd. Nadat we ons toen met een mooie eindsprint veilig speelden, beleefden we een geweldig 2017/2018. Dat was voor mij het beste jaar in deze functie en tegelijkertijd voor Fons ook het beste seizoen uit zijn trainerscarrière.”

Ook het gevoel van Groenendijk is uitstekend. ,,Alle seinen stonden op groen om met elkaar door te gaan. Ik heb plezier in mijn werk en voel me hier thuis. Dat komt mede dankzij de goede samenwerking met de rest van de technische en de medische staf. Dat zit allemaal goed en dat voelt de groep waarschijnlijk ook”, stelt de coach, die al veel meemaakte als coach van ADO Den Haag. ,,Het begon met een wonderbaarlijke ontsnapping. Daarna volgde een seizoen waarin het allemaal van een leien dakje ging. Dit seizoen verloopt moeizamer, maar het is mooi dat de clubleiding daar overheen kijkt. We willen dit jaar uiteraard ook nog goed afsluiten.”

Speler

ADO Den Haag is de club waar Groenendijk in 1982/1983 op 18-jarige leeftijd als speler in het betaalde voetbal debuteerde. Na meer dan honderd officiële duels voor FC/ADO Den Haag te hebben gespeeld kwam de oud-middenvelder ook uit voor Roda JC, Ajax, Manchester City, Sparta en FC Utrecht. Na zijn spelersloopbaan was Groenendijk in diverse functies werkzaam bij Katwijk, Sparta, Ajax, Willem II, FC Den Bosch, Universitatea Cluj (Roemenië) en Excelsior. In Den Haag werd Groenendijk in februari 2017 de opvolger van Zeljko Petrovic. Na dit Eredivisie-seizoen heeft de trainer al bij 86 officiële duels als coach op de Haagse bank gezeten.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl