Oud-Spartaan Falkenburg naar Roda JC

Erik Falkenburg maakt de overstap naar Roda JC Kerkrade. De aanvallende middenvelder is door ADO’s voormalig technisch manager Jeffrey van As naar Limburg gehaald. Falkenburg stond sinds medio 2017 onder contract bij ADO Den Haag.

Falkenburg, voormalig speler van Sparta Rotterdam, AZ, NEC, Go Ahead Eagles, NAC Breda en Willem II, kwam in drie jaar tijd tot 73 officiële optredens voor ADO Den Haag. De 32-jarige Leidenaar wist elf doelpunten aan te tekenen in deze periode. Toen hij trefzeker was in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo (0-2-winst) op 21 oktober 2017, werd Falkenburg gedeeld recordhouder, omdat hij voor zeven verschillende Eredivisieclubs had gescoord.

Hoogtepunt

Hoogtepunt voor Falkenburg bij ADO Den Haag was de uitwedstrijd tegen AZ op 13 april 2019. Met twee fraaie kopdoelpunten was hij heel belangrijk voor de ploeg van toen Fons Groenendijk. Het leverde tegen zijn oude club AZ een 2-3 zege op voor de Hagenaars.

Volgen

Falkenburg kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode in het Cars Jeans Stadion. ,,Ik wil iedereen bij de club en alle fans bedanken voor de samenwerking en de steun in de afgelopen drie jaar. Ik wens de selectie en de club het allerbeste en hoop dat ADO Den Haag een goed seizoen zal draaien. Ik blijf de club absoluut volgen.”

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl