Overschrijvingen: CWO selectie klaar voor het nieuwe seizoen

CWO heeft zich de laatste weken van de transfermarkt nog weten te versterken met een vijftal aanwinsten. Oussama Ihzi (21 jaar, CVV Zwervers), Micha Lo Kioeng Shioe (21 jaar, VV Smitshoek), Denzel Asmus (26 jaar, Victoria’04), Adnan Bajic (28 jaar, Zwaluwen) en Jordi de Bruin (28 jaar, nvt) spelen aankomend seizoen hun thuiswedstrijden in het Nieuwelantpark.

,,We hebben een redelijk druk voorjaar achter de rug als het gaat om het rond krijgen van de selectie”, zegt TC Gert-Jan Pleijsier. Zo kozen Leon Krznaric en Raoul Gillet ervoor om een punt achter hun loopbaan te zetten, en zochten anderen hun geluk elders. ,,Die gaten moesten weer gevuld worden, maar dit was ook het moment voor ons om door te selecteren.”

Vervolgens is goed nagedacht over wat er in de huidige selectie nog mist aan kwaliteit, waarna de Technische Commissie is gaan zoeken naar gerichte versterkingen. ,,Daarbij hebben we vooral op twee zaken gelet. Enerzijds de positie van de jongens. Concurrentie maakt je sterker, dus we willen graag alle posities dubbel bezet hebben. Anderzijds moet je ook kijken naar de karakters in de groep, en wat daar nog aan ontbreekt. Ook dat hebben we meegenomen in de eindbeslissing.”

Tussen de nieuwe aanwinsten zitten een aantal bekende gezichten. Zo werd eerder al bekend gemaakt dat voormalig aanvoerder Laurens Cruz terugkeert. Bij hem voegen zich nog Denzel Asmus en Jordi de Bruin, die beiden ook al meerdere seizoen aan ’t Trimpad hebben beleefd. Bovendien blijft ruim tachtig procent van de huidige selectie intact, wat betekent dat ook volgend seizoen een herkenbare groep op het veld staat.

,,De meeste jongens worden voorgedragen door huidige selectiespelers. Tevens speelt hooftrainer Jeff een belangrijke rol door de jongens een duidelijk plan voor te schotelen.” Daarnaast merkt Gert-Jan op dat er nog een factor meespeelt die steeds meer jongens doet besluiten om bij CWO te komen voetballen. ,,Je merkt gewoon dat de aantrekkingskracht van de club flink is toegenomen. Spelers weten dat alles hier goed is georganiseerd, en dat hard trainen en gezelligheid hier hand in hand gaan. Dat is iets voor heel CWO om trots op te zijn.”

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl