Periodekoorts op het Kasteel

ROTTERDAM – Waar de keukenkampioendivisie eerst vooral de aandacht wekte door haar aparte naam, heeft de competitie zich langzaam maar zeker ontpopt tot een van de spannendste competities in Europa. Vrijdagavond staat in deze competitie al de eerste ontknoping op het programma: de periodetitel. Sparta Rotterdam is de belangrijkste kandidaat om deze eerste prijs van het seizoen in ontvangst te nemen.

Het winnen van het periodekampioenschap staat naast een flink geldbedrag garant voor deelname aan de play-offs voor promotie. Een deel van de Spartaanse supporters vindt de periodetitel slechts een tussendoortje en stelt dat voor de Rotterdammers dit seizoen slechts het kampioenschap telt. Dat dit echter genuanceerder ligt heeft Sparta in het verleden zelf aangetoond. In het dramatische seizoen 2013-2014 eindigden de Spangenaren de toenmalige Jupiler League op een zestiende plaats. Door verovering van een periodetitel mochten de Rotterdammers vervolgens meedoen aan de nacompetitie, waarna de ploeg op een haar na promotie naar de Eredivisie bewerkstelligde. Een periodetitel kan je dus beter maar op zak hebben en is bovendien een bevestiging van de goede weg die een ploeg is ingeslagen. Reken dus maar dat trainer Henk Fräser deze prijs serieus zal nemen.

Sparta Rotterdam staat in de strijd om het periodekampioenschap op poleposition. De Rotterdammers verloren in de eerste periode nog geen duel en kunnen zichzelf daardoor bij winst vrijdag tegen Telstar tot eerste periodekampioen van de keukenkampioendivisie kronen. Toch zal de ploeg van trainer Henk Fräser allesbehalve freewheelend het duel ingaan. Ondanks de ietwat teleurstellende dertiende plaats in de Eerste Divisie, is Telstar zeker geen ploeg om te onderschatten. Bovendien staan bij Spartaans puntverlies Go Ahead Eagles, Almere City, FC Twente en zelfs FC Den Bosch klaar om de prijs over te nemen.

Toch lijkt er voor de Kasteelheren geen vuiltje aan de lucht. Het Kasteel is dit seizoen tot op heden nog een onneembare vesting gebleken. Wordt Telstar evenals de vorige bezoekers aan de zegekar gebonden of weet blijkt de ploeg uit Velsen-Zuid een onneembare barrière in de strijd om de periodetitel? Dat alles wordt vrijdagavond om 20:00 uur beslist op het Kasteel. Mocht u erbij willen zijn, er zijn nog enkele kaarten beschikbaar op spartakaartje.nl.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl