Perschef Jesse Lub (Excelsior M): “Medialandschap voetbalclubs snel veranderd”

Maassluis – Waar de gemiddelde voetballer het in zijn carrière vroeger moest doen met een stuk of drie krantenknipsels, kunnen de huidige amateurspelers zich verheugen op tal van media die de wedstrijden en alles eromheen in grote getalen onder de aandacht brengen.

Door: Mischa Keemink

Mede hierdoor heeft de afgelopen jaren in amateurvoetballand, naast het trainerschap, de materiaalman of de leider een nieuwe functie zijn intrede gedaan: de perschef.

Ook tweede divisionist Excelsior Maassluis kan niet zonder. Daar wordt deze positie sinds twee jaar bekleed door niemand minder dan Jesse Lub. Waar de getogen Maassluizer twee seizoenen geleden, na een meer dan verdienstelijke keepersloopbaan, besloot de handschoenen aan de spreekwoordelijke wilgen te hangen, stopt hij nu ziel en zaligheid in de website en sociale media-kanalen van ‘zijn’ Excelsior Maassluis en is hij aanspreekpunt voor alle media.

‘Broodnodig’ kijkt hij naar het ontstaan van de functie. “Er is natuurlijk de afgelopen jaren, met de intrede van de sociale media, wat veranderd. Mensen willen alles weten en snel ook. Een goed beheer van Twitter, Facebook, Instagram en de website is voor een club als Excelsior Maassluis een must. Daarnaast sta je soms spelers bij in wat te zeggen in de media. Je geeft ze advies in bepaalde situaties. Ook dat hoort er tegenwoordig bij. Daarnaast vind ik het een mooi alternatief van voetbal. Je blijft betrokken bij de club en dat vind ik heel erg belangrijk.”

Naast de clubkanalen, die sinds dit jaar zijn uitgebreid met Excelsior Maassluis-TV, komen er bij een willekeurige tweede divisiewedstrijd ook heel wat media kijken. Zo worden alle wedstrijden bijvoorbeeld op FOX uitgezonden. “Het vrijblijvende is er een beetje af. Wij worden door de KNVB verplicht mediarichtlijnen te hanteren. Dat betekent bijvoorbeeld dat fotografen en tv-ploegen zich moeten accrediteren en registreren.”

PSV en Heerenveen
Met de bekerwedstrijd van Excelsior tegen PSV, afgelopen seizoen, werd een goed mediabeleid maar weer eens onder- streept. “Dat was, met ruim 40 accreditatieverzoeken, echt een lekkere binnenkomer haha, maar gelukkig is alles uitstekend verlopen. Uiteraard doe je dat dan met een heel team mensen van de club en zorg je ervoor dat het een Maassluis’ voetbalfeest wordt en dat is gelukt. In de bekerwedstrijd tegen Heerenveen die aankomende woensdag op het programma staat,  gaan we er weer een feest van maken !

Dit is een artikel uit het gloednieuwe waterwegsport.nl magazine.
Lees de nieuwe waterwegsport.nl aftrap editie 19/20 nu online of pik hem op bij je sportvereniging ! (Op de cover klikken !)

Foto: Danny Ploegaert


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl