Perspresentatie World Port Tournament Baseball

 

PPLL0220 (2) PPLL0247 (2) PPLL0235 (2)

Rotterdam – In de Heineken Brouwerije in Rotterdam was de perspresentatie voor het World Port Tournement Baseball, welke zaterdag 18 juli van start zal gaan. In het familiestadion van Curaçao Neptunus Rotterdam, zal Nederland er alles aan doen om de verloren finale in 2013 tegen Cuba recht te zetten.

Het zal een toernooi worden van een groots niveau, daar vier van de top-6 landen meedoen in Rotterdam. Naast Nederland en Cuba, zullen ook Chinese Taipei, Curaçao en Japan aan dit toernooi deelnemen.

Toernooivoorzitter Bart Volkerijk is dan ook trots dat hij hieraan een bijdrage kan leveren. Ook de deelname van Curaçao als publiekstrekker mag niet onderschat worden

Het wedstrijdprogramma wordt onder andere omlijst door themadagen. Zaterdag 18 juli is uitgeroepen tot Chinese Taipei-dag, zondag 19 juli tot Curaçao-dag, woensdag 22 Japan-dag en donderdag 23 juli tot Neptunus-dag.

De Amerikaanse proforganisatie MLB is deze editie ook een partner van het WPT. Daarnaast werd bekend gemaakt dat ook deze editie Lou Seal, mascotte van de San Francisco Giants, weer van de partij is.

Ook sprak Raily Legito, tijdens deze editie en ambassadeur van “Alleen jij bepaalt wie je bent”, over de voortgang van het project en zijn verwachtingen ten aanzien van het toernooi. Doel van dit project, welke al loopt sinds 2012 is om jongeren meer aan het sporten te krijgen. Legito zelf zal dit jaar niet meedoen met Nederland. Ook al speelde hij voor dit land 249 interlands, zijn grote liefde blijft toch Curaçao. Hij hoopt uiteraard wel op een finale tussen Curaçao en Nederland.

Voor het wedstrijdschema en verkoop van tickets, verwijzen wij jullie naar: World Port Tournament.

 

 

 

 

 

 

[slideshow_deploy id=’3595′]

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com