Piet Boon (HVC’10) “Sterke, herkenbare, selectie met veel concurrentie”

HVH – Het op 1 juli jl. tien jaar oude HVC’10 nam afgelopen zaterdag afscheid van de spelers die vertrekken of stoppen. Zo werd er afscheid genomen van Jeroen Rensen die sinds de fusie in de selectie speelt en nu lager gaat spelen.  Hij was op vrijwel elke plaats inzetbaar.
Tegelijkertijd maakte trainer Piet Boon het voorbereidingsprogramma bekend. Opvallend is dat in de op papier verstrekte opzet slechts twee “gewone” oefenwedstrijden gepland staan. Op 15 augustus a.s. oefent HVC’10 thuis tegen de oude ploeg van Piet Boon, SV Honselersdijk en een week later komt SV Schipluiden op bezoek. Dat bleek vorig jaar in de voorbereiding  een aantrekkelijke tegenstander. Met die twee wedstrijden moet de selectie het doen, want daarna volgen nog drie bekerwedstrijden vóórdat de competitie op 19 september begint. Boon begint de training op zaterdag  8 augustus a.s.  en  traint daarna alle weken daarna twee  keer op dinsdag en donderdag.

Dezelfde tegenstanders als HVC’10 1  treft ook het tweede team, dat  vorige week  door de KNVB aangenaam verrast werd met de promotie naar de eerste klas. Het team had de tweede periode in de competitie veroverd. In de eerste klas is het ingedeeld in een voor spelers zware, maar aantrekkelijke poule met maar liefst zeven tegenstanders uit de Westlandse regio. Oefenmeester John Kraan lukte het dus om in vier jaar tijd van de derde klas naar de eerste klas te promoveren. Met ingang van het nieuwe seizoen is hij lid van de TC

HVC’10 start de selectie met maar liefst 35 spelers voor twee teams. Op het eerste gezicht is er niet zo veel veranderd bij de Hoekenaren. De sterke doelman Vincent Madern gaf de voorkeur aan een maatschappelijke carrière en stapte weer over naar FC ’s-Gravenzande. Zijn plaats wordt ingenomen door Hoekenees Rowdy Janssen die na enkele jaren bij Westlandia te hebben gespeeld terugkomt naar Hoek van Holland. Van die club kwamen ook de oud- jeugdspelers Luke Kernan en Jorn Groothuizen terug na bij de Naaldwijkse club in de jeugddivisies hebben gespeeld

De wisselingen bij HVC’10 kunnen dus op één hand geteld worden, waaruit weer duidelijk blijkt dat HVC’10 het toch vooral van de eigen spelers moet hebben en van teruggekeerde spelers die het sinds hun Hoekse jeugd elders geprobeerd hebben. Dat is ook wel de intentie van trainer Piet Boon die het vooral met spelers uit de Hoek en de naaste regioclubs wil en moet doen. Ook kan er niet met de geldbuidel gelonkt worden. Het meeste sponsorgeld gaat naar de jeugdafdeling. Met verbazing wordt er dan ook in De Hoek gekeken naar regioclubs die zich versterken met tien of meer selectiespelers. In de Waterwegregio  zijn zelfs lijsten van 24 nieuwe spelers bekendgemaakt.

De verwachtingen voor HVC’10 mogen  dus niet al te hoog gesteld worden. Het zit opnieuw ingedeeld in de zware 2C -poule, waarin Vitesse Delft de plaats inneemt van het toch gepromoveerde Valken ’68. Toch spreek Piet Boon over “een sterke , goede selectie met veel concurrentie voor komend seizoen. Omdat veel plaatsen dubbel bezet zijn, is er sprake van een luxe probleem. Plezier en prestaties gaan hand in hand.”

Door: Cees van der Pol
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl