Piet Boon (HVC’10) zet punt achter trainersloopbaan

In goed overleg heeft trainer Piet Boon de Technische Commissie van HVC’10 laten weten aan het einde van dit seizoen zijn verbintenis met de Hoekse club te zullen beëindigen. De reden voor de 57-jarige oefenmeester is dat hij na 20 jaar trainersschap zijn spaarzame vrije tijd zelf wil indelen en van andere dingen in het leven wil gaan genieten.

Tijd voor iets anders
Piet tekent  daarbij aan dat het trainersschap voor hem altijd een hobby is geweest en dat  nu de tijd gekomen is voor andere soort dingen in het leven.
Wie weet begint ooit het voetbalbloed nog eens te kriebelen, maar nu in het begin van 2023 heeft hij het besluit genomen te stoppen met het trainersschap.

Loopbaan
Piet Boon begon na zijn lange, actieve voetbalperiode bij vv Hoek van Holland zo’n twintig jaar geleden als jeugd- trainer bij  Westlandia, waar hij later ook assistent-trainer werd. Daarna richtte de Hoekenees zijn pijlen op SV Honselersdijk, waar hij in acht jaar tijd zeer succesvol was met diverse promoties. Hij bereikte uiteindelijk de eerste klas. en verkreeg daardoor in het Westland de ludieke bijnaam Piet Periode Prins. Opmerkelijk is ook dat Piet Boon alleen clubs in het Westland heeft getraind. Omdat hij niet over de vereiste trainerslicentie beschikte, kreeg Boon van de KNVB maar één jaar dispensatie om SV Honselersdijk in de eerste klas te trainen.

555 meter
Daarna werd Piet Boon 3,5 jaar geleden trainer van HVC’10, ooit een droomwens op een paar honderd meter loopafstand van zijn huis. De coronaperikelen zaten ook hem dwars, waardoor twee competities niet konden worden afgemaakt.

Vorig seizoen bezorgde Piet met zijn neef Henk Boon een enorme boost binnen HVC’10 door een spectaculaire  nacompetitie te spelen die pas in de finale door DSO werd gestuit. HVC’10 werd bij de drie uitwedstrijden gesteund door veel enthousiaste supporters waaruit de Blue Black Army en the Amigo’s van Steef Gaspers zijn voortgekomen als steun voor de selectie. Het werd op die manier een prachtige apotheose van een mooi seizoen. Dit seizoen verliep voor  de club o.a. door te veel blessures van de zgn. sterkhouders minder voorspoedig. Intussen zijn er twaalf punten binnen gesprokkeld.

Jammer maar begrijpelijk
HVC’10 vindt het dan ook jammer dat Piet Boon de club na vier jaar gaat verlaten, maar de club vindt zijn besluit begrijpelijk en respecteert dan ook zijn keuze. De Hoekse vereniging  hoopt natuurlijk dat Piet en Henk samen met de selectie het lopende seizoen goed kunnen afsluiten. Misschien komt er toch nog een leuk toetje aan het einde van het seizoen.

HVC’10 zoekt naar opvolger
Aangezien de heel vroeg gestarte trainerscarrousel (ook in het Westland) volop draait, hebben veel clubs uit de omgeving al hun opvolging geregeld. HVC’10 zal snel op zoek moeten gaan naar de opvolger van hun bij de club populaire “people manager.”

Door: Cees van der Pol


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl