Piet periodeprins van HVC’10 flikt het weer: finale tegen DSO

Het was dan wel in her dirp  Heinenoord, maar eigenlijk speelde HVC’10 gewoon weer een thuiswedstrijd. Er waren veel meer Hoekse supporters in de Hoeksche Waard aanwezig dan autochtone dorpelingen en ze maakten ook duidelijk veel meer lawaai. Helpen deed het zeker.

Heinenoord opent sterk
Dat was wel nodig ook, want Heinenoord (dat zaterdag ook een verlenging nodig had om te winnen van tweedeklasser Spirit) vloog als een komeet uit de startblokken. In de derde minuut al benutte Donny Navajas Sanchez  de vrije ruimte, toen hij na een  lange pass vanuit achteruit alleen op Rowdy Jansen kon afgaan, maar hij schoot te snel en te slordig over. Maar vier minuten later lag de bal wel achter Janssen, toen de aalvlugge spits Djim Kammerman weer een lange bal prima aannam en nu wel de Hoekse doelman kon passeren. (1-0). Terwijl het middenveld van Heinenoord maar bleef aanstormen: (vooral Donny Navajas Sanchez en uutblinker Larbi el Harouchi) moest HVC’10 zich herpakken. In de eerste twintig minuten leek al het melkzuur van afgelopen zaterdag nog niet door het lichaam opgenomen te zijn.

Maar aan de andere kant kon je na twintig minuten ook al zien dat de beide diepgaande middenvelders dit tempo niet konden volhouden. Vooral Navajas Sanchez smeet met zijn krachten, luep zich over de kop  en moest al in de rust vervangen worden door Arto Dielhof.

HVC’10 komt terug
Toen het ijzersterke centrale duo Glenn Boon en Kay van den Bos meer grip kreeg op de aanvallers van Heinenoord, werd de strijd op het warme kunstgras evenwichtiger. Ook de snelle buitenspeler Ramy Salem moest zich al in de eerste helft wegens een opgelopen blessure laten vervangen. Op het middenveld konden Daniel Storm en Jorn Groothuizen zich daarna  ook weerclaten gelden. Het was alsof nu pas de hersteltraining van de eerste twintig minuten zijn vruchten afwierp.

Wake up -call
Maar de echte wake-up call voor HVC’10 was het snoeiharde schot van Daniël Storm in de 38e minuut. Hij knalde van ver en  buiten bereik van doelman Nick Vervoort op de paal. Heinenoord begon zich zichtbaar achter de oren te krabbelen, liet het zijn hoofd de lange bal te spelen en liet HVC’10 in de wedstrijd komen. Dat hadden ze niet verwacht van dat clubje uit Hoek van Holland. De thuisclub mocht bovendien van geluk spreken dat arbiter Bram van den Boogaard (Amersfoort) een intikker van Jorno Reurink na een teruggetrokken pass van Kirill Slutskyy ten onrechte afkeurde op advies van zijn neutrale  assistent Serwan Gajadien, die de interpretatie van de buitenspelregel verkeerd hanteerde. Zo kwam de thuisploeg vlak voor rust goed weg. HVC’10 beklaagde zich toch al over het arbitrale trio dat voor rust de kant van de thuisclub bij twijfelachtige overtredingen leek te kiezen.

Sil van Ooijen raketstart
Wie de kantine na rust niet op tijd verlaten had, heeft het doelpunt van Sil van Ooijen niet gezien.  Uit de eerste de beste aanval zette Mitchell Bouwhuis de bal van rechts zuiver en strak voor en de Hoekse spits gleed de bal vol overtuiging langs Vervoort (1-1). Er waren slechts  16 seconden gespeeld en de thuisclub schrok zich wezenloos. HVC’10 kwam zo sterk uit de kleedkamer  dat het gemakkelijk  binnen het eerste kwartier naar  1-3 had moeten uitlopen. Reurink, Van Ooijen en Slutskyy kregen namelijk mooie mogelijkheden en lieten de thuisclub van het kastje naar de muur lopen. Maar als je die kansen niet benut, geeft dat de tegenstander weer moed, hoewel zij met steeds meer vermoeide en geblesseerde spelers te kampen kregen.

Onverantwoorde programmering
In dat opzicht was het vaststellen van de wedstrijd op dinsdag na de krachten verslindende verlengingen op zaterdag medisch gezien volstrekt onverantwoord.

In eerste instantie probeerde de thuisclub het met verre schoten, maar daarmee  konden ze het de opnieuw in blakende vorm stekende Janssen niet erg lastig maken. En in de   lange ballen-tactiek van Heinenoord lieten Glenn Boon en Kay van den Bos zich niet meer foppen. Het spel werd wel wat grimmiger en dat resulteerde in gele kaarten voor Arto Dielhof, Garrick Naarden en Anthal van den Berg (alle van de thuisclub) De overtreding van Naarden op de doorgebroken Slutskyy kwam dermate hard aan dat hij niet verder kon. Badr ben Mohammed viel voor hem in en leverde veel arbeid.

Weer Sil van Ooijen
Sil van Ooijen bleek weer hoe waardevol hij voor HVC’10  is, nu hij weer fit is. Na een werkelijk schitterende aanval met een paar tussenstations legde uiteindelijk  Jorno Reurink de bal terug op zijn aanvalsleider en die poeierde van twintig meter de bal weer achter Vervoort. (1-2), Gezien het spelbeeld in de tweede helft verdiend.  Toch haalde het trainersduo Piet en Henk Boon kort daarop de doelpuntenmaker naar de kant en ook Bouwhuis had zijn werk meer dan gedaan. Thomas van der Bogt en Leroy Smits namen hun plaatsen en hun belangrijkste taak was het spel zoveel mogelijk te ontregelen. De thuisclub ging natuurlijk alles of niets spelen, kwam nog enkele keren dicht bij een treffer, maar op de beslissende momenten redde Rowdy Janssen zijn ploeg. Vooral de duik naar de kopbal van de traag ogende , maar sterk spelende Mitch Fransen was schitterend.

Counterend HVC’10
Vlak voor tijd kon Daniël Storm in een counter helemaal alleen op de doelman afgaan. Hij koos voor zelf schieten in plaats van breed leggen op de meegelopen Badr ben Mohammed. Nick Vervoort hield zo zijn  ploeg nog vijf minuten in de wedstrijd.
Goed, er waren nogal wat krampgevallen, maar acht minuten spannende  naspeeltijd is toch wel  een heleboel. Thomas van der Bogt en Jorno Reurink kregen om pietluttigheden (een balletje wegtrappen en tijdrekken)  een gele kaart. Eigenlijk had de thuisclub zich intussen  bij de degradatie neergelegd.
En binnen drie dagen kon HVC’10 na 98 minuten aan een tweede rondedansje, een sloot bier en een vreugdevol terugreisje beginnen.
DSO wordt a.s zaterdag op een neutraal terrein de laatste barrière naar de eerste klas. Het waren afgelopen seizoen ook de twee beste ploegen in klas 2C na de onvolprezen kampioen UVS.
PietPeriodePrins Boon, zijn neef en assistent-trainer Henk en zijn soms freewheelende spelers hebben het toch maar mooi geflikt.

Door: Cees van der Pol
Foto: Danny Ploegaert


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl