Pim Mudde: “Alles aan doen om promotie naar 2e klasse af te dwingen.”

VLAARDINGEN – Het voetbalseizoen kwam in Nederland dit seizoen tot een abrupt einde. Zo ook aan de Sportlaan in Vlaardingen. We spraken Pim Mudde, aanvoerder van de zaterdag Kwekkers, voor wie het wel een heel kort seizoen was.

“Voor mijzelf is dit natuurlijk verre van een geslaagd seizoen geweest. Door problemen met mijn knie en twee spierscheuringen heb ik maar zo’n vijf wedstrijden kunnen spelen. Ik word door mijn medespelers dan ook wel ‘de veteraan’ genoemd, omdat ik van blessure naar blessure ga. Door de corona heb ik nu wel genoeg tijd om mijn benen wat aan te laten sterken, waardoor de blessures hopelijk verleden tijd zijn. Ik zit namelijk niet op nog zo’n seizoen te wachten.” aldus Mudde.

VFC (za) kwam dit seizoen uit in de 3e klasse D. De klasse die in de volksmond ook wel de 3e klasse Derby wordt genoemd vanwege het hoge aantal derby’s die deze 3e klasse kent. “De derby’s zijn de leukste wedstrijden van het seizoen om te spelen. Vooral de wedstrijden bij ons thuis worden door het tijdstip van 17:00 uur druk bezocht. VFC plant er ook altijd een feestavond achteraan, waardoor het tot in de late uurtjes druk is in de kantine. Ondanks dat ik niet zoveel wedstrijden gespeeld heb, heb ik de wedstrijden tegen CION en DVO wel mee kunnen spelen. Helaas hebben we alleen tegen CION een puntje kunnen halen en werd er van DVO na op voorsprong te hebben gestaan alsnog verloren. Ondanks dat wij vinden dat deze thuiswedstrijden gewonnen moeten worden, werden de feestavonden er niet minder gezellig op.”

Hoewel er van een eindklassering niet gesproken kan worden, eindigde VFC (za) op een nette vierde positie. “De vierde plek in het eerste seizoen in de derde klasse is zeker geen slechte eindklassering. We mogen hier dan ook best tevreden mee zijn. Het is ons net niet gelukt om een periode binnen te slepen. Hier hadden we achteraf gezien natuurlijk niets aan gehad, maar het was wel een mooie beloning geweest voor de progressie die wij dit seizoen geboekt hebben. Ondanks dat we net gepromoveerd waren, was het voor ons zeker een doel om dat dit jaar direct weer te doen. Ook omdat we gedurende het seizoen merkte dat we voor geen enkele ploeg in deze competitie onder hoeven te doen. Het uitspelen van wedstrijden was voor ons dit seizoen een groot probleem. We hebben meerdere malen een voorsprong verspeeld en we hebben het vaak onnodig spannend laten worden. Dit zal vast en zeker iets te maken hebben met het feit dat we een jonge ploeg hebben, maar ik vind dit een te makkelijk excuus. Ook als je jong bent kun je in de laatste minuut gewoon met je man meelopen bij een corner. We hebben het hier als ploeg over gehad en zijn tot de conclusie gekomen dat wanneer er een voorsprong verdedigd moet worden, we dingen ineens heel anders gaan doen. In plaats van de voetballende oplossing te zoeken wordt sneller de lange bal gehanteerd en dat is niet waar onze kracht ligt. Hierdoor komen we vervolgens onnodig onder druk te staan en worden we steeds verder naar achter gedwongen.”

“Of de komst van Nasri hier verandering in zal brengen durf ik niet te zeggen. Het gaat er vooral om dat we rustig durven te blijven wanneer we onder druk staan. Ik hoop dat hij ons dit stukje rust mee kan geven, maar het zijn denk ik vooral de spelers die een knopje om moeten zetten wanneer een voorsprong verdedigd moet worden. Nadat bekend werd gemaakt dat Jeff Stans ons zou gaan verlaten, is het lang onzeker geweest hoe onze staff er volgend jaar uit zou komen te zien. Graag waren wij met Jeff doorgegaan. De naam van Nasri is een naam die uit de spelersgroep zelf gekomen is. Wij kennen hem van onze wedstrijden tegen CION en de aansluitende feestavonden. Wij verwachten dat hij als persoon goed bij onze groep past en dat hij ook een goede aanvulling is op Bas Van Loenen. We zijn ons ervan bewust dat we een ander type trainer binnen hebben gehaald dan dat Jeff was, maar dat is misschien ook wel goed voor deze groep.”

Toen VFC (za) medio 2017 voor het eerst aantrad in de 4e klasse, was meteen de doelstelling om te promoveren naar de 2e klasse. “Vanuit VFC is de doelstelling uitgesproken om binnen drie jaar van de derde naar de tweede klasse te promoveren. Het mag dus duidelijk zijn dat we volgend jaar graag voor promotie mee willen spelen. Dit kan door een periodetitel of door een hoge eindklassering. Andere ploegen in onze competitie hebben best wat mutaties ondergaan en het is dus afwachten of ze hier sterker of zwakker door zijn geworden. Het is bij ons altijd vrij rustig qua mutaties, omdat wij een groep zijn die bestaat uit vrienden. Ook is het zo dat wij in tegenstelling tot spelers bij veel andere clubs gewoon contributie moeten betalen. Het is voor spelers van buitenaf dan ook niet aantrekkelijk om bij VFC te komen voetballen, maar dit zien wij als selectie niet als een probleem. Omdat wij een hechte vriendengroep zijn hebben spelers niet de behoefte om over te stappen naar een club waar ze eventueel wat geld kunnen gaan verdienen. Helaas raken we Sven kwijt aan CION, omdat hij aangaf wel eens zin te hebben in iets anders. Ondanks dat Sven een goede voetballer is, kunnen we hem vervangen met de spelers die al in de selectie aanwezig zijn. Hoe dan ook zullen wij er alles aan doen om promotie naar de tweede klasse af te dwingen.”

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl