Pittige competitiestart voor Excelsior Maassluis

Het gaat weer beginnen! Aanstaande zaterdag, als ‘hoofdact’ op de Open Dag, starten de Tricolores de Tweede Divisie met een prachtig affiche. GVVV, de blauwen uit Veenendaal, komen namelijk op bezoek. De ploeg van trainer Niek Oosterlee behoort doorgaans tot de toppers in de Tweede Divisie.

De selectie van Excelsior M kende een aantal mutaties en staat bovendien onder leiding van een nieuwe trainer. Dogan Corneille nam het stokje over van Jeroen Rijsdijk en maakt zaterdag dus zijn competitiedebuut. Na een ietwat wisselvallige voorbereiding, waarin met name tegen in lagere competities uitkomende ploegen werd geoefend, kende Excelsior M een prima laatste week. Zo werd afgelopen zaterdag overtuigend van ARC gewonnen (4-0) en werd midweeks het hoofdtoernooi van TOTO KNVB beker bereikt door een 1-2 zege bij FC ’s-Gravenzande. Puntje van kritiek: Excelsior M had het krachtsverschil beter tot uitdrukking moeten laten komen in de uitslag.

Het is een conclusie die Dogan Corneille ongetwijfeld zal onderschrijven. Een van de voornaamste doelen die hij heeft gesteld voor het nieuwe seizoen is namelijk het verhogen van de doelpuntenproductie. Excelsior M was de afgelopen seizoenen verdedigend erg stabiel, sterker nog het had vorig seizoen de minst gepasseerde verdediging, maar had moeite met scoren. Corneille’s doelstelling zal door toeschouwers ongetwijfeld worden toegejuicht, vooral als Excelsior M erin slaagt de verdediging even stabiel te houden.

GVVV kende een uitstekende voorbereiding, met goede resultaten tegen enkele aansprekende namen, maar ging juist hard onderuit in de doordeweekse bekerronde. Op eigen veld was Derde Divisionist TEC te sterk. Na een veelbelovend begin van GVVV counterde TEC, dat vorig seizoen uit de Tweede Divisie degradeerde, zich aan het einde van de eerste helft naar een comfortabele 0-2 voorsprong. Toen GVVV er na rust een alles-of-niets offensief tegen aan gooide, liep de ploeg uit Tiel in een nieuwe counter zelfs uit naar 0-3 en was het pleit beslecht.

GVVV mist dankzij de nederlaag dus het hoofdtoernooi en dat mag gerust een verrassing worden genoemd. De ploeg van trainer Niek Oosterlee zal daarom ongetwijfeld op zoek gaan naar eerherstel. Een gevaarlijk gegeven want het zal niet de eerste keer zijn in het voetbal dat een domper wordt weggespoeld met een uitstekende wedstrijd. Excelsior M is dus gewaarschuwd!

De recente resultaten op eigen veld tegen GVVV kunnen worden beschouwd als een steuntje in de rug. Nu zijn resultaten uit het verleden niet altijd een garantie voor succes, tóch is het een gegeven dat GVVV de laatste jaren niet kon winnen in Maassluis. Vorig seizoen werd het 0-0, de voorgaande twee edities werden gewonnen door de Tricolores. De meest uit het oog springende editie is ongetwijfeld de 1-0 overwinning waarin vierde keeper Kemal Fakili diep in blessuretijd een penalty stopte. Excelsior M bungelde destijds onderaan de ranglijst en had de punten keihard nodig.

We hopen zaterdag op een nieuwe legendarische editie waarin de punten opnieuw in Maassluis blijven. Maar hoe de wedstrijd ook verloopt, het belangrijkste is uiteraard dat we u als toeschouwers weer in grote getalen mogen verwelkomen. De wedstrijd begint om 15:30 en wordt gefloten door scheidsrechter F.R. de Winter.

Bron: Excelsior Maassluis


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl