PKC/SWKGroep winnaar korfbal challenge

Het is een wedstrijd die in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot de Klassieker van het korfbal. In de competitie kruisten TOP/Quoratio en PKC/SWKGroep al de degens, dat was op 19 december. Toen was PKC duidelijk de sterkste met 26-19. In de finale van de Korfbal Challenge bleek dat het verschil tussen beide ploegen nog steeds duidelijk aanwezig is: PKC versloeg TOP met 23-20.

Door: Tom de Zutter

Olav van Wijngaarden kondigde van tevoren aan dat PKC de favoriet was voor de finale. De Papendrechters begonnen echter zonder Lara Boonstoppel en Nadhie den Dunnen, hun vervangsters waren Suzanne Sijstermans en Carmen de Heer, waar TOP Rianne Echten moest missen maar verder gewoon compleet was.

Het eerste kwart was genieten geblazen. De doelpunten vlogen het publiek om de oren, binnen 12,5 minuut was er al 17 keer gescoord. Dat niet alleen, het was ook een aantrekkelijke wedstrijd om te zien. Mooie acties van bijvoorbeeld Mick Snel, Nick Pikaar, Celeste Split en Richard Kunst, die overigens na afloop nog werd uitgeroepen tot beste speler van de Challenge. Tot 5-5 ging het gelijk op, daarna zette PKC aan om het toch al niet misselijke tempo nog maar eens te verhogen. Het eerste kwart werd daardoor afgesloten bij een 10-7 stand en dat beloofde veel voor het vervolg van de wedstrijd.

Het tweede kwart leek net zo te gaan verlopen als het eerste; het initaitef bij PKC in een wedstrijd met een hoog tempo en veel doelpunten. Het tegenovergestelde bleek echter waar. De Papendrechters schoten TOP van het veld af, terwijl de Sassenheimers juist slordiger begonnen te spelen. Bijzonder was het moment in het tweede kwart waar PKC de schotklok overschreed, maar scheidsrechter Van Meerten niet floot. Dit natuurlijk tot woede van Jan Niebeek, die dat ook duidelijk maakte aan de grensrechter en jury-voorzitter. Van Meerten was daar duidelijk niet van gediend. Het leidde tot veel meer chaos en frustratie dan nodig was. Onder aanvoering van Laurens Leeuwenhoek, die op een gegeven moment 4 uit 6 schoot, en beste speelster van het toernooi Suzanne Struik bouwde PKC de voorsprong uit. Bij rust was het inmiddels al 16-9. Het vak met Daniel Harmzen, Nick Pikaar, Celeste Split en Jet Hendriks had redelijk wat rebounds, maar wist de korf simpelweg niet te vinden. In het andere vak was Mick Snel de enige die tot scoren kwam.

TOP leek aan een kansloze missie te beginnen in het derde kwart. Echter, het gebrek aan efficiëntie bleek nu een terugkerend probleem bij PKC, wat TOP zo de gelegenheid gaf om zichzelf weer enigszins in de wedstrijd te spelen. Aan de hand van Mick Snel, goed voor drie treffers in dat kwart, bracht TOP de stand op 20-16, het sein voor Jan Niebeek om Jimin de Vries voor Nick Pikaar te brengen. In het vierde kwart moest het gaan gebeuren voor TOP, het bekronen van de inhaalrace. Maar in het vierde kwart bleken de doelpunten echter nog schaarser dan in de voorgaande kwarten tezamen. PKC kreeg goede kansen maar scoorde niet, TOP schoot vooral heel veel maar zag weinig ballen binnenvallen. Die pech had PKC echter ook, dus op 22-19 leek er nog niks verloren voor de Sassenheimers. Juist in die fase werd echter niet gescoord, en een dikke twee minuten voor tijd strafte Johannis Schot dat af. Het antwoord van Jet Hendriks volgde vrijwel meteen, maar op advies van de grensrechter werd dit doelpunt afgekeurd. Dat was voor TOP het moment om iets te doen wat in het basketbal vrij normaal is in een spannende eindfase: fouten maken op de minste schutter. Het had resultaat, Suzanne Sijstermans miste haar strafworp, maar vervolgens profiteerde TOP daar dan weer niet van. Hoogtepunt van de avond was misschien nog wel de laatste treffer van Mick Snel, die een mooie doorloop nam met één hand. Hij ving zijn eigen rebound, en nam meteen een jumpshot. Een mooi einde van een finale die veelbelovend begon, maar qua niveau steeds wat minder werd.

Korfbalfoto.nl

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een antwoord