Play-offs: Sparta door het oog van de naald op Krommedijk

ROTERDAM – Sparta Rotterdam is de play-offs voor lijfsbehoud gestart met een onterechte 1-2 zege bij FC Dordrecht. Zondag is de return op het Kasteel.

De formatie van trainer Advocaat startte furieus en kwam via Brogno snel op 0-1 door een mooie hakbal werd Muhren vrijgespeeld zodat hij kon voorgeven. Een schot van Sanusi werd nog gekeerd. Na twintig minuten knokte de thuisploeg zich terug in de wedstrijd. Via Mahmudov en Hamer waren de Schapenkoppen tweemaal serieus gevaarlijk, maar Kortsmit, die terugkeerde in de basis door een blessure bij Huth, redde tweemaal bekwaam.

Hamer

Na de theepauze kreeg Sparta steeds moeilijker. Onder aanvoering van ex-Feyenoorder Gustavo Hamer werd FC Dordrecht steeds sterker. De middenvelder, volgend seizoen actief in de eredivisie bij PEC Zwolle, nam de Schapenkoppen bij de hand, strooide met de mooiste passes, bikkelde enorm en creeerde kansen. Tweemaal Mahmudov en eenmaal was Hamer dichtbij de gelijkmaker, maar het vizier stond niet op scherp.

Sparta kwam te weinig in het stuk voor en zag de Turkse belofte Dervisoglu wel debuteren ten koste van Friday. In het laatste kwartier kwam de Kasteelclub weer meer terug in het duel, maar Dordt-spits Arias was alsnog dichtbij de 1-1. Kortsmit redde opnieuw bekwaam. In de absolute slotfase stond het duel op zijn kop: Spierings maakte een eigen goal waardoor de Schapenkoppen verdiend op 1–1 kwamen. Maar na de aftrap strafte Muhren een onoplettendheid achterin af van FC Dordrecht: 1-2. Zodoende kroop en Kasteelclub door het oog van de naald aan de Krommedijk.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl