In een doelpuntenregen zorgden PPSC en Zuiderpark voor een open en aanvallend gevecht. Vooral door gebrek aan routine moesten de Schiedammers de overwinning aan de gasten laten, 4-5. Gezien de kansen had ook ‘PP’ kunnen winnen, maar een 12-12 uitslag had ook gekund.
Niet voor het eerst kende PPSC een koude start, dat leverde na amper 10 minuten een 0-2 achterstand op. De ook al snelle 1-2 van Edinho Almeida werd direct geantwoord met de 1-3. PPSC-coach Ersin Kaplan had een danig gewijzigd elftal op de been gebracht en moest inderdaad enkele keren zien hoe de jeugdige invallers  beginnersfouten maakten.
De ruststand van 3-3(doelpunten Dylan Ali en Emil van Schie) leek toch het nodige perspectief te hebben voor PPSC. Liefst zo snel mogelijk scoren en de ruimte benutten. Zuiderpark had echter dezelfde voornemens en 10 minuten na de thee stond de 3-5 in de boeken. Weer kreeg PPSC de ondankbare taak een kloof te slechten. De kansen bleven over en weer opduiken, alleen Artur :ima wist nog te scoren, 4-5. En dat een opzichtige overtreding op Edinho Almeida niet werd bestraft kon er ook wel bij in een partij die nauwelijks blessuretijd kreeg van de arbiter.

Door: Ton de Leede