PPSC doet zichzelf tekort

Schiedam – PPSC heeft zijn in zijn laatste bekerwedstrijd gelijkgespeeld tegen Zestienhoven, daar de Schiedammers recht hadden op een zege.

Trainer Jeremy Hagestein vond dat Zestienhoven verslagen had moeten worden. ,,Ondanks dat PPSC wat onrustig speelde, waar niet alles liep zoals wij wilde, waren wij toch zeker de betere van het veld. Ook vandaag werd er gezocht naar automatismes en de juiste weg naar de goal. Dit is de basis voor een goed seizoen. Als wij onze kansen creëren dan heb ik er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen dit seizoen”. Conditioneel zijn we beresterk, verdedigend staan we goed en aanvallend zijn wij telkens de gevaarlijkste en meest onvoorspelbare. Dat zijn ook mijn doelstellingen. Dat dit niet altijd goed gaat of lukt, hoort gewoon bij het proces van opleiden, investeren en oefenen” sprak de oefenmeester.

,,Vlak voor rust scoorde Haroun Boutaybi echt een “wereldgoal” stijf in de verre kruising vanaf ruim 20 meter.
Terechte stand maar ook even bevrijdend, want we waren onrustig in balbezit en liep niet alles zoals wij wilden. Met de tactische bespreking in het achterhoofd begon PPSC sterk, beter georganiseerd en minder onrustig aan de tweede helft. Dat wij de betere ploeg waren met het beste veld spel en de intentie hebben om nog meer voetbal te laten zien op een hoger tempo was ook vandaag weer duidelijk te zichtbaar. Maar foutloos was het niet, helemaal niet erg, want we zitten nog in voorbereiding en werken aan een hele andere speelwijze dan voorheen.
Helaas ook nu weer een aantal gemiste kansen, waar eigenlijk gescoord had moeten worden. Zestienhoven ging steeds meer lange ballen spelen en was hun vermoeidheid duidelijk zichtbaar. Echter was het, een door ons (per ongeluk) verkeerde terugspeelbal die ervoor zorgde dat de snelle vleugelspits van de tegenstander in balbezit kwam en het duel met onze fantastische keeper Martijn Hertog wist uit te spelen waardoor de stand op 1-1 kwam in de 76e minuut. Jammer, voor ons voor wat betreft de uitslag, maar het beloofd veel goed en beter worden is duidelijk zichtbaar”, sloot de hoofdtrainer Hagestein af.

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Elijah Valk

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com