PPSC had geen makkelijke opdracht op bezoek bij ranglijstaanvoerder Rotterdam United. De Schiedammers acteerden vol lef en het nieuwe zakelijke en won met 2-3.
Net als in de uitwedstrijd bij Hermes DVS verrasten de blauwhemden een hoger gerangschikte tegenstander met een keurige overwinning.
De thuisclub kwam na ruim 10 minuten op 1-0. PPSC schudde de schroom van zich af en kwam niet veel later op 1-1. Edinho Almeida dook doeltreffend bij de 2e paal op. Op het halfuur scoorde Dylan Ali, op de rand van de 16, de 1-2. Met deze stand werd de warme kleedkamer opgezocht voor een bakkie thee.
PPSC kon het zakelijke instinct niet meteen oproepen en geheel onnodig verscheen de 2-2 op het bord. De mannen van trainer Ersin Kaplan herpakten zich wonderwel en wisten in minuut 80 aan de winnende goal te komen. De toegekende strafschop, in de 80e minuut na een charge op Wesley van der Heijden, werd door de geroutineerde Arthur Lima tot de winnende 3-2 getild. ,,Trots ben ik na weer zo’n mooie overwinning. Na de winterstop zijn we weer compleet, maar ik moet zeggen dat de jeugdige spelers zich hebben laten gelden.”

Door: Ton de Leede