PPSC wint uitwedstrijd van rood Oliveo

 

Pijnacker – PPSC heeft zich goed weten te herpakken na de nederlaag tegen GLZ Delfshaven van afgelopen week. De Schiedammers wisten in Pijnacker van Oliveo, dat de wedstrijd eindigde met negen man, met 1-4 te verslaan.

Na een leuke openingsfase waarin PPSC met 1-0 achterstand kwam, rechtte de blauwhemden hun rug en kwam het nog voor rust op voorsprong. Eerst was het Jerry Gomes Fereira die de gelijkmaker op zijn naam bracht. Hij wist een prima ingestudeerde vrije trap die strak werd voorgegeven bij de eerste paal binnen te tikken. Pal voor rust kreeg Michael Franken de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, echter werd deze gestopt door de goalie. Gelukkig voor de Schiedammers mocht Franken zijn kalktrap opnieuw nemen, omdat de keeper te vroeg bewoog, vond de leidsman. Franken faalde dit maal niet en bracht de ruststand op 1-1.

Ook na de thee ging PPSC door met hun aanvallend spel en bracht het menigmaal de defensie van Oliveo in problemen. Nadat Michael Franken zijn tweede treffer scoorde en dus voor de 1-3 tekende, kwam het fysiek spelende Oliveo binnen enkele minuten met twee man minder te staan. Rick Beumer profiteerde van deze overtal  situatie en met zijn tweede treffer deed hij de wedstrijd definitief op slot.

Trainer Jeremy Hagestein was heel blij met deze overwinning. ,,Ik vind Oliveo een sterke en voetballende ploeg, die veel druk zetten. Mijn opdracht aan mijn spelers was hun zwakte achterin te vinden, want wij spelen graag op de helft van de tegenstander. Er komt altijd ruimte vrij en daar moeten ze gebruik van maken, heb ik ze aangegeven. Dit hebben de jongens meer dan prima gedaan. Toch kwamen we heel snel op achterstand door een terecht gegeven penalty, ik denk dat we in de beginfase wellicht te scherp waren. In de rust hebben ik de accenten neergelegd, omdat we wat onrustig waren. De jongens hebben dit goed opgepakt. Na de 1-3 zag je dat het vertrouwen bij Oliveo gebroken was en gingen enkele spelers fysiek over de scheef wat dus resulteerde in twee rode kaarten. Mijn ploeg leer ik altijd niet te ageren op de tegenstander of scheidsrechter en ook dit deden wij goed vandaag. Dus over het totaal ben ik tevreden, maar ik vind wel dat we beter kunnen. Dat is dan wel  afhankelijk van de tegenstander en hoe de de spanning is in de wedstrijd”, sloot de winnende coach af.

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Elijah Valk

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com