Het WK-kwalificatietreffen tussen Nederland en Letland staat zaterdag 27 maart onder leiding van de Française Stéphanie Frappart. Nog niet eerder had een vrouwelijke arbiter bij Oranje de touwtjes in handen.

Voor Letland is het de tweede ontmoeting met de 37-jarige Frappart. Vorig jaar september leidde zij het UEFA Nations Leagueduel tussen Malta en Letland (1-1). Drie maanden daarna debuteerde zij als vrouwelijke scheidsrechter in de Champions League bij Juventus – Dynamo Kiev (3-0).

Op haar palmares prijken verder het duel om de Europese Supercup 2019 tussen Liverpool en Chelsea (2-2) en de finale van de FIFA Women’s World Cup 2019 tussen de Verenigde Staten en de OranjeLeeuwinnen (2-0).

Start WK-kwalificatie

Oranjes eerste WK-plaatsingsduel, woensdag 24 maart in en tegen Turkije, wordt gefloten door Michael Oliver. De Engelsman leidde in de vorige WK-kwalificatiecampagne ook een wedstrijd van het Nederlands elftal. Dat was in oktober 2017, toen Oranje in Borisov met 3-1 van Wit-Rusland won.

De ploeg van bondscoach Frank de Boer sluit de interlandperiode dinsdag 30 maart af in Gibraltar. De FIFA heeft de Portugees Joao Pedro Silva Pinheiro als scheidsrechter aangesteld. Voor Oranje is het een dubbele eerste kennismaking; een arbiter die nog niet eerder actief was bij de nationale ploeg en een tegenstander waar men nog nooit tegen voetbalde.

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl