Puntverlies voor Nexus

NOORDWIJK – Na 2 weken rust, moest Nexus afgelopen zaterdag afreizen naar Noordwijk om aan te treden tegen Fluks. Met nog 5 wedstrijden voor de boeg konden de beide teams de punten goed gebruiken: Fluks om zich te handhaven en Nexus om het zicht op de 2e plaats (die recht geeft op promotie naar de 2e klasse) niet uit het oog te verliezen. Zo’n 3 kwart van de wedstrijd leek Nexus de volle buit te pakken, maar hoe anders zag het er 30 seconden voor het eindsignaal uit voor de Zorghaven equipe, toen Fluks van afstand de bal door de korf heen joeg. De gastheren dachten met deze 16-15 stand de winnende te hebben gemaakt, zij hadden daarmee niet aan invaller Yannick van Otterloo gedacht. Met een prachtig mooie doorbraakactie en dito afronding met 1 hand redde hij alsnog een punt voor Nexus.

 Beide ploegen startten scherp aan de wedstrijd. Juliette van Schie en Kim Majoor waren aanvallend goed op dreef en wisten de verkregen kansen ook goed af te ronden. Na 10 minuten spelen stond het 4-4. Een kwartier voor rust kwam Nexus in het eigen dynamische spel en was er voor Fluks even geen houden meer aan. Het resulteerde in veel doelpunten, waardoor Nexus met een comfortabele voorsprong de rust in ging (5-10).

Na de rust scoorden beide ploegen met elkaar mee, waarna Nexus de voorsprong wist uit te bouwen (7-13). Een comfortabele voorsprong voor de Schiedammers, maar op onverklaarbare wijze kwam de klad er wat in bij Nexus. Tel er bij op dat de Noordwijkse heren veel scherper gingen schieten zodat er nog een spannend slot in de maak was. Uiteindelijk kwam Fluks zelfs terug tot 14-14. De spanning steeg naarmate de minuten weg tikten. Door onder de korf zijn tegenstander te verschalken was het Noah Poppelier die de 14-15 wist aan te tekenen. Goed uitverdedigen gaf Nexus een niet te missen kans voor Juliette van Schie. De bal ging ook raak, maar de scheidsrechter constateerde een loopfout. Het gaf Fluks het laatste extra vertrouwen. Met nog 3 minuten speeltijd bracht Fluks de stand weer in evenwicht.

 De spanning steeg verder naar een nieuw hoogtepunt. Aangezien de doelpunten schaars waren in het laatste kwart van de wedstrijd zou de eerst scorende partij er wel eens met de punten aan de haal kunnen gaan. De beste kans was voor Nexus, maar de korte kans van Wilfred Koppe viel aan de verkeerde kant van de korf naar beneden. Extase was er aan Noordwijkse kant toen 10 seconden voor tijd de -ogenschijnlijk- winnende treffer door de korf ging (16-15). Het Schiedamse aanvalsvak, waar Daphne Poot en Yannick van Otterloo inmiddels waren ingebracht, kregen nog 1 kans. Laatstgenoemde, in een mooie combinatie met Dionne van Dijk, wist door een fraaie ‘one-hander’ te scoren alsnog een puntendeling uit het vuur te slepen (16-16).

 

“Verlies voor Nexus zou niet terecht geweest zijn” reageerde coach Bernard direct na afloop, “maar in zo’n knotsgekke eindfase kan het alle kanten op”. Volgende week speelt Nexus uit tegen de studenten van Paal Centraal (Sportcentrum TU Delft, 13:20 uur).

Door/foto: Nexus


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl