PURE Energie: Feyenoord (vr) in De Kuip onderuit tegen aartsrivaal Ajax

ROTTERDAM – In de Pure Energie Eredivisie voor vrouwen heeft Feyenoord zaterdagmiddag een flinke tik op de neus gekregen van aartsrivaal Ajax. De Amsterdamse formatie van oud-Spartaan Danny Schenkel won met ruime cijfers en voor toeziend oog van 14.619 toeschouwers: 1-4.

Het Rotterdamse damesteam leek het eerste half uur last te hebben van koudwatervrees in De Kuip. Op deze bijzondere dag lukte de formatie van trainer Danny Mulder helemaal niets en was het ook altijd te laat voor de tweede bal. Hierdoor zorgden Romee Leuchter, Nikita Tromp en de Vlaardingse Chasity Grant voor een rappe 0-3 tussenstand. De Rotterdamse doelvrouwe, en inmiddels Oranje-international, Jacintha Weimar was bij die inzetten kansloos. Kim Hendriks strafte namens Feyenoord naderhand een fout bij Ajacieden af en scoorde nog 1-3. Maar Oranje-international Victoria Pelova zorgde opnieuw voor een marge van drie door de 1-4 tegen de touwen te schieten na 32 minuten spelen. Daarna hield Feyenoord het achterin wonderwel dicht tot aan de rust. Na de theepauze nam Ajax duidelijk gas terug en kwam de thuisploeg in haar spel. Er waren wat mogelijkheden voor onder andere Pia Rijsdijk en Romee van de Lavoir, maar deze konden niet worden gepromoveerd tot een goal. Aan de andere kant onderscheidde de Rotterdamse goalie Weimar zich veelvuldig om de kansen van Ajax allemaal onschadelijk te maken. Ze hield de Amsterdammers van zeker drie tot vier zekere treffers af.

Ondanks de nederlaag kon Feyenoord terugkijken op een bijzondere dag en unieke ervaring nu het vrouwenvoetbal ook officieel De Kuip heeft bereikt. In de stand betekende het wel dat Feyenoord nu voorlopig plek vier kwijt is doordat ADO Den Haag daar vrijdag overheen ging na een 3-4 zege op Woudestein tegen Excelsior (vr). Volgende wordt de eredivisie afgesloten met de laatste speelronde.

foto: Mischa Keemink
Door: Michael de Vogel

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl