‘Raadsleden boos om toezegging 25 miljoen aan Feyenoord’

Een deel van de oppositie in de gemeenteraad van Rotterdam – 17 stemmen – is verbolgen over de toezegging van het beleidsteam van Feyenoord City om de voetbaltak na de realisatie van het nieuwe stadion 25 miljoen per jaar te garanderen.

‘’Het is onacceptabel dat wij als raadsleden niet op de hoogte waren van deze ontwikkelingen. En zeker niet dat het hier ging om een aanpassing van het eerder door de raad vastgestelde position paper. We willen zo snel mogelijk opheldering’’, schrijven Leefbaar Rotterdam, 50Plus, de Partij voor de Dieren, Nida en de SP aan wethouder Bas Kurvers, die tijdelijk het dossier Feyenoord City van zijn afgetreden collega Adriaan Visser beheert.

In de position paper staat geen 25 miljoen als garantie voor de bedrijfstak betaald voetbal van Feyenoord, maar 17,5. De verhoging is door Jan de Jong, de directeur van Feyenoord, afgedwongen. Overigens is het bedrag van zowel 17,5 of 25 miljoen redelijke fictief, omdat er na de voltooiing van de bouw pas wordt uitbetaald wanneer de N.V. Stadion winst gaat maken in het nieuwe stadion. En juist aan die winstgevendheid wordt ernstig getwijfeld.

Opvallend is ook dat Leefbaar Rotterdam als grootste partij in de raad zich meer en meer keert tegen de nieuwe plannen van een Feyenoord-stadion. Twee jaar geleden toen de partij nog in de coalitie zat stemde het vóór het Feyenoord City-plan. Niet unaniem overigens. Leefbaar-raadslid en nestor Dries Mosch was toen de dissident.

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl