Raadslid DENK stelt vragen over privacy ‘VoetbalTV’

Het lijkt erop dat Enes Yiğit, raadslid van Denk in Rotterdam, moeite heeft met VoetbalTV, want hij heeft aan sportwethouder Sven de Langen gevraagd of voetbalclubs die op sportvelden van de gemeente spelen wel gebruik mogen maken van dit nieuwe fenomeen.

Achterliggende gedachte bij zijn vraag is het recht op privacy. Om die reden is hij ook benieuwd of de gemeente Rotterdam daarover al kaders heeft opgesteld. Het zomaar vrijgeven van beelden van voetbalwedstrijden door derden vindt de moslimpartij tricky.

‘’Bij het filmen van de wedstrijden worden clubs, spelers en toeschouwers in beeld gebracht waardoor er privacygevoelige kwesties kunnen ontstaan’’, schrijft hij aan De Langen, die – als hij daar evenveel moeite mee zou hebben als Yiğit – in dat geval ook maatregelen zou moeten nemen naar FOX Sports en de NOS. De beide zendgemachtigden doen niet anders dan beelden uitzenden van toeschouwers.

VoetbalTV is een videplatform voor het amateurvoetbal. Wedstrijdbeelden worden aangeboden zodat alle voetbalmomenten makkelijker vast te leggen, terug te kijken, te analyseren en te delen zijn. Trainers en coaches kunnen wedstrijden taggen en uitgebreid analyseren. Op deze manier kunnen wedstrijden teruggekeken en besproken worden. VoetbalTV maakt dit mogelijk door grootschalig de wedstrijden te filmen. Pionier achter het platform is John de Mol.

Bij de pilotvereniging is het systeem goed bevallen. Het blijkt namelijk ook de veiligheid te vergroten.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl