Rafael Andrade (CWO): Hoofdtrainer met ambitie

Vlaardingen – Rafael Andrade kende als speler een geweldige staat van dienst. De lange centrale verdediger kwam o.a uit voor SVV, Sparta Rotterdam, sc Feyenoord, Barendrecht en TOGB. Deze Nederlandse lijst wordt aangevuld met Darlington, Wrexham en Shelbourn waar hij de wetten van de Engelse lager divisies leerde kennen. Als trainer timmert de in Vlaardingen woonachtige Andrade al een tijdje aan de weg. Na TOGB en OHVV is de volgende halte tweede klasser CWO.

 

De visie die de geboren Rotterdammer als trainer heeft staat in schril contrast met het voetbal dat hij leerde kennen in de Engelse onderbond waar hij bij Wrexham nog samenspeelde met Wales legende Ian Rush. “Ja dat kan je wel stellen inderdaad hahaha. We speelden in de kleinste houten stadionnetjes waar nog echt de authentieke voetbalsfeer heerste. Ik heb daar een geweldige tijd meegemaakt en geleerd wat echt poetsen en werken in het veld is. Bij Darlington trainden we op een legerbasis en ik heb daar heel wat meters gemaakt. Voor wat dat betreft heb ik geleerd dat fitheid echt de basis is maar ik vind dat het voetbal altijd de doorslag moet geven.”

 

Videoanalyses
Andrade, in het bezit van oefenmeester 2, laat hierin niets aan het toeval over en grijpt alle moderne middelen aan om zijn spelers en team te verbeteren. “Ik geef mijn spelers graag functionele, concrete aanwijzingen om henzelf te begrijpen en te verbeteren. Als je situaties laat zien dan komt het veel beter over. Om handen en voeten te geven maakt de oefenmeester sinds twee jaar gebruik van videoanalyses. “Ik laat vaak wedstrijden of trainingen opnemen, die ik dan thuis monteer om later aan de spelers te laten zien. Soms kan dat heel confronterend zijn dat spelers ineens zie dat ze helemaal niet zo goed spelen als ze denken. Daar gaan we dan mee aan de slag en vaak zie je direct al verbetering.”

 

Meten = Weten
Naast de videoanalyse werkt de oefenmeester dit jaar voor het eerste samen met Ron Fernhout Fysiotherapie die in de persoon van Leon Krznaric, gedurende het seizoen een heel scala aan belastingmetingen uitvoert. “Door spelers individueel te testen, te adviseren en eventueel te begeleiden kunnen spelers zich op fysiek vlak optimaal ontwikkelen. Wij kunnen als staf ook heel het seizoen de resultaten tegen het licht aanhouden en ook zelf in de spiegel kijken of we qua training moeten bijsturen om de spelers fysiek nog beter voor de dag te laten komen.”

Dit is een artikel uit de spiksplinternieuwe Waterwegsport.nl krant ! Pik hem gratis op bij je vereniging of lees hem hieronder online ! (even klikken op de cover)

Foto: Mischa keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl