‘Ramon Vink viel 107 kilo af en maakt nu debuut voor Deltasport’

Ramon Vink als Delasport voorzitter met Erik Gudde
Ramon Vink als Delasport voorzitter met Erik Gudde

“Een nieuwe mijlpaal,” noemt Ramon Vink zijn debuut in het eerste elftal bij Deltasport. De 33-jarige Vlaardinger kwam de afgelopen periode veelvoudig in het (landelijke) nieuws met als reden zijn bizarre afvalrace. Vink viel in krap een jaar tijd ruim 103 kilo af. Waar de weegschaal in augustus 2021 nog de 201 kilo aantikte weegt de ex-voorzitter van Deltasport door een strak sportschema en een ijzeren voedings-discipline op dit moment maar een fractie: 88 kilo. “Een jaar geleden ging voor mij de knop om en besloot ik voor mijzelf dat ik weer fit wilde worden. Door hard te sporten maar bovendien goed op mijn eten te letten gingen de kilo’s er als een trein af.”

Door: Mischa Keemink

De metamorfose was indrukwekkend. “Mensen die mij een tijd niet gezien hebben lopen me op straat zo voorbij. Die herkennen me gewoon niet hahah.” Een nieuw ‘lichaam’ betekend ook nieuwe doelen. “Een grote reden dat ik wilde afvallen is dat ik weer lekker kon sporten. Ik ben gek van voetbal en ben al 26 jaar lid van Deltasport. De afgelopen maanden voetbalde ik weer met vrienden in het vijfde elftal maar in het verleden speelde ik ook wel in het tweede maar omdat Deltasport toen op hoofdklasse niveau acteerde is het nooit tot een debuut in het eerste gekomen.”

Afgelopen dinsdag was het dan zover. Met nog twintig minuten te spelen strikte Vink zijn veters en mocht van oefenmeester Anthonio Thomas tegen Rotterdam United (4-2) eindelijk zijn debuut maken bij ‘zijn’ Deltasport. “Geweldig om weer mee te maken! Kijk dit is toch weer een hele mooie mijlpaal in het proces wat ik afgelopen jaar ben aangegaan.”

Smaak naar meer?
“Ik kijk wel hoe het verder gaat. In principe heb ik het enorm naar mijn zin in het vriendenteam maar trainen met de selectie is ook een mooie uitdaging. Voetballend voelde ik me goed tussen die gasten dus we zien wel waar het schip strand. Als Deltasport mij nodig heb sta ik er gewoon hahaha”

Foto: Jeffrey Groenendijk


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl