Raymond de Romph: “Afwachten wat het nieuws uit het torentje zal zijn”

Sinds het weekend van 10 en 11 oktober wordt er niet meer gevoetbald vanwege de maatregelen die genomen werden i.v.m. het Corona-virus. Raymond de Romph, bezig aan zijn eerste seizoen bij de zondagvoetballers van Excelsior’20 kijkt terug en vooruit:

Hoe ging het volgens jou tot dat moment?

Gelukkig hadden we, met 6 uit 4, een betere competitiestart dan dat we in de beker- en oefenwedstrijden hadden laten zien. Dat bood zeker houvast voor de wedstrijden die zouden gaan komen.

De eerste oefen- en bekerpotjes hebben we wel heel veel uit kunnen proberen en zijn we ook zeker heel veel wijzer geworden. Helaas ging dit wel ten koste van het resultaat. In de competitie speelden we meer met een vaste groep en dat betaalde zich uit in betere resultaten

Wat heb je sindsdien gedaan met de staf en spelers? Hoe vaak werd er getraind in de gehele periode en per week?

Vanaf het moment dat premier Rutte met alle beperkingen voor de dag kwam hebben we het iets rustiger aan gedaan. We zijn 1x in de week gaan trainen met een heel groot gedeelte van de groep. Op de maandagen hadden zij daarnaast de mogelijkheid om bij Iwan Redan te trainen en was er vanuit de staf de hoop dat de spelers zichzelf ook nog een beetje in het zweet zouden werken in hun vrije tijd. Ondanks dat de training bij de club leuk waren, met ook nog een goede opkomst, bleek in de loop van de tijd wel dat de conditie behoorlijk aan het verzwakken was.

Hoe ziet de trainingsplanning er voor de komende periode uit?

Vandaar ook dat we begin januari toch weer redelijk snel de trainingen moeten gaan oppakken om vooral aan de conditie en het balgevoel te gaan werken. Daarna is het afwachten wat het nieuws uit het torentje zal zijn.

Welke hervatting van de competitie wil je? De eerdere uitslagen blijven gehandhaafd of helemaal opnieuw beginnen met een halve competitie? Of heb je zelf nog een variant?

Als het aan mij ligt, en mij daarnaast ook het eerlijkste lijkt, is om de eerste competitiehelft uit te spelen. Dan blijven er nog 9 wedstrijden over. Meer wedstrijden spelen gaat, ben ik bang, niet heel makkelijk worden. Eerder de competitie hervatten dan eind februari/begin maart zal niet lukken en/of verantwoord zijn.

Zijn er nog mutaties die noemenswaardig zijn? Nieuwe spelers? Zijn er spelers afgehaakt d.m.v. blessures of andere redenen?

De groep waar we in juli mee zijn begonnen was al vrij snel wat uitgedund doordat 3 spelers de competitiestart al niet gehaald hebben. Daar tegenover stond dat Lester Struijk al in de voorbereiding aansloot en dat Othman en Ceasar er in de eerste fase van het seizoen al bij zijn gekomen. Ook hebben we met de blessures van Ivar en Robin Lansbergen twee jongens die voor zeer lange tijd in de lappenmand zullen verblijven.

Is er al gesproken over verlenging van je contract voor volgend seizoen?

Zoals iedereen weet is dit de tijd om met de club te praten over de toekomstplannen. Dat is inmiddels in volle gang. Het eerste gesprek heeft plaatsgevonden en nu is het even wachten op de gesprekken met het voetbalbestuur. Hopelijk zo snel mogelijk meer nieuws.

Wat wens je voor 2021?

Op te beginnen dat iedereen gezond blijft en dat we het Coronavirus onder controle gaan krijgen zodat we weer normaal kunnen trainen en wedstrijden kunnen gaan spelen. Ik kijk al vanaf het moment dat ik tekende bij Excelsior’20 uit naar de eerste feestjes om zo de club en de mensen nog wat beter te leren kennen. Helaas is dat er nog niet van gekomen.

Waar wil je mee afsluiten?

Hopelijk kunnen we snel weer een mooie overwinning vieren op een zonovergoten terras met een zanger in de kantine. Waarbij de kassa voor de club ook weer een keertje goed kan rinkelen zodat we met z’n allen gezond kunnen sporten bij een eveneens (financieel) gezonde vereniging.

Door: Raoel Zuijdam
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl