Vlaardingen – Deltasport heeft wederom het Vlaardings kampioenschap op zijn naam geschreven. De ploeg van oefenmeester Ton Pattinama kwam in op het terrein van Victoria’04 tegen hoofdklasser Zwaluwen in het eerste bedrijf via een strafschop, genomen door Leon Krznaric, op achterstand maar repareerde de schade nog voor rust. Eerst was het Jordao Pattinama die een vrije trap geweldig inschoot en vervolgens was het Jimmy “De blonde pijl” van der Vaart die zijn afscheid bij de eersteklasser glans gaf door de 2-1 binnen te schieten.

Na de rust leek de wedstrijd naar het einde te kabbelen maar Jerry Scholman beslisde anders en wist 10 minuten voor tijd de gelijkmaker binnen te schieten. Toen Deltasporter Martins direct na deze gelijkmaker met zijn tweede gele kaart  kon inrukken leek het dubbeltje richting Zwaluwen te gaan vallen maar Zimmerman bepaalde 3 minuten voor het einde anders door alsnog de 3-2 binnen te schuiven.
Door de overwinning is Deltasport nu recordhouder door 10 maal het Vlaardings kampioenschap op haar naam te hebben geschreven. HVO/CWO wist dit 9 maal te volbrengen.