‘Regioclubs lopen veel geld mis bij uitsluiting KNVB-beker’

Voor de clubs die uitkomen in de tweede ronde van de landelijke KNVB-Beker dreigt wederom een financiële strop. De clubs zouden komende week in actie komen voor de KNVB-beker maar door de beperkingen van het kabinet is dat niet mogelijk.

Voor de amateurclubs is het spelen van wedstrijden in de KNVB-beker financieel aantrekkelijk. Na de eerste ronde staat er 10.000 euro klaar voor de clubs. Overleven clubs de tweede ronde krijgen zij 15.000 euro. 

UITSLUITING KNVB-BEKER

De KNVB heeft de wedstrijden die eind augustus gespeeld zouden worden nu in de eerste week van december worden gespeeld. Indien de clubs mogelijkerwijze door de beperkingen van het kabinet niet in actie mogen komen worden zij uit het bekertoernooi gehaald. Dat zou voor de clubs die mogelijk verder kunnen komen dan de tweede ronde een flinke financiële domper zijn.

REGIOCLUBS

Onder meer Barendecht, Excelsior Maassluis, Sliedrecht, Westlandia, SteDoCo, Kozakken Boys en Capelle lopen het risico geld mis te lopen. Of de KNVB bij uitsluiting met een financiële compensatie komt is niet bekend.

PROFCLUBS

Excelsior neemt het op maandag 26 oktober op tegen Helmond Sport. Omdat Excelsior tegen een andere profclub speelt zal dat duel wel gespeeld worden. FC Dordrecht, dat tegen FC Utrecht speelt, komt op 27 oktober in actie. Een dag later neemt Sparta het in Den Haag op tegen ADO Den Haag.

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl