Ricky van den Bergh: “Bij CION kan ik lekker mijzelf zijn” (VIDEO)

Ricky van den Bergh was op het veld regelmatig een enfant terrible, die niet altijd alle regels even strikt volgde. Tegenwoordig zet de oud-speler van Sparta zelf regelmatig de lijnen uit als trainer van tweedeklasser CION uit Vlaardingen. Met die ploeg wist hij zich afgelopen seizoen knap te handhaven. Ambities om als trainer in het betaald voetbal te werken heeft hij niet.
Van den Bergh moest dit seizoen nog wel wennen aan CION. “Ik heb zelf op een hoog niveau gespeeld en dan kan ik niet verwachten dat die gasten hier ook dat niveau aankunnen. Ze werken de hele week en komen op de club om lekker even te voetballen, dus dat is alleen maar gezellig.”

‘Ik was al niet te redden denk ik’
De trainer ziet zichzelf ook niet als voorbeeld voor zijn spelers. Als hij kijkt naar zijn eigen verleden als profvoetballer nam hij het ook niet altijd even serieus. “Ik vind het allemaal vaak een poppenkast. Deze gasten komen allemaal op dinsdag en donderdag lekker naar de club toe om gewoon lekker te trainen.”
Bovendien vindt de geboren Hagenaar dat de rol van een trainer niet moet worden overschat. “Ik moet er ook altijd wel om lachen. Ik mag dan op hoog niveau hebben gespeeld, maar ik kan geen twee trainers opnoemen die van mij een betere speler hebben gemaakt”, zegt van den Bergh. “Wat voor tips hebben ze mij nou gegeven? Misschien dachten zij dat ik toch al niet meer te redden was”, zegt de trainer lachend.
Voor de inwoner van Delft maakt het niet zoveel uit wat zijn spelers in hun vrije tijd doen. “We moeten het ook allemaal niet te serieus nemen. Het is gewoon een vriendengroep die in het weekend lekker naar de kroeg of een festival gaat. Soms vraag ik mij af waar zij die drank allemaal laten. Het zijn jongens die graag voor CION willen voetballen en dat leuk vinden om te doen.”
poster

Hoger niveau
“Ik ben geen tactische tovenaar”, vervolgt van den Bergh. “Dat heeft ook geen zin, want soms hebben wij moeite om de bal vier keer naar elkaar over te passen. Doe gewoon normaal en wees realistisch. Houd het gezellig en maak een leuke sfeer met elkaar. We spelen in de tweede klasse en we maken er allemaal geen tovershow van.”
Van den Bergh heeft twee trainingsdiploma’s. Met één extra papiertje op zak zou hij op een hoger niveau kunnen trainen. Toch spreekt hem dit vooralsnog niet aan. “Ik heb gewoon mijn werk en een gezin en niet de ambitie om uiteindelijk assistent-trainer te worden bij Sparta. Ik heb een leuk bedrijfje, leuk gezinnetje. Ik wil het naar mijn zin hebben en deze club past bij mij. Hart op de tong en na afloop een biertje drinken. Hier kan ik lekker mijzelf zijn.”

Foto: Mischa Keemink
Door: Rijnond.nl


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl