Ridgeciano Haps en Suriname uitgeschakeld op Gold Cup

Suriname komt ook dit keer niet verder dan de Groepsfase in de strijd om de Gold Cup. De formatie van coach Dean Gorré verloor ook haar tweede duel. Na het verlies tegen Jamaica (2-0) was nu Costa Rica met 2-1 de baas over Suriname. Een vervolg van het toernooi zit er dus voor Suriname niet meer in.

Suriname moest winnen en begon ook goed aan de tweede helft. Na een 0-0 stand bij rust opende Suriname via Gleofilo Vlijter al na zes minuten de score. Voordat Suriname was uitgefeest van die voorsprong wist Costa Rica de bakens alweer te verzetten. In korte tijd werd de 1-0 achterstand omgebogen in een 1-2 voorsprong door treffers van Joel Campbell en Celso Borges.

Paal

Bijna kwam Suriname in de slotfase nog langszij, maar een inzet van Ivenzo Comvalius belandde op de paal bij Costa Rica. Vlak daarvoor moest Francisco Calvo van Costa Rica overigens mete en rode kaart het veld voortijdig verlaten

Eer

Costa Rica en Jamaica hebben nu na twee duels zes punten verzameld en gaan door. Suriname moet de er verdedigen in het duel van woensdag tegen Guadaloupe. Een tegenvaller voor Suriname, dat met de inbreng van diverse spelers uit het betaalde voetbal op meer had gerekend. Dat betekent dat Ridgeciano Haps eerder als verwacht terugkeert bij Feyenoord.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl