Ridgeciano Haps: ‘Fysio’s deden niets met gebroken stuk in mijn scheen’

 

Ridgeciano Haps kwam in 2017 naar Feyenoord vanwege het Champions League voetbal. Met de komst van de linksback leken de Rotterdammers een zekerheid te hebben aangetrokken voor de defensie. Door blessures heeft de linksback echter nog niet volledig kunnen overtuigen. ‘Bij AZ speelde ik elk jaar boven de dertig wedstrijden maar bij Feyenoord weet ik niet wat het is’, vertelt Haps in gesprek met Andy in de auto.

Haps liep diverse blessures op . Een scheenbeenblessure duurde zo’n zeven maanden. ‘Ik heb toen tegen fysio’s gezegd dat ik met een gebroken stuk in mijn scheenbeen speelde. Zij hebben er echter niets meegedaan. Ik speelde elke wedstrijd met pijn, het hele jaar door.”

Tot de pijn ondraaglijk werd in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft en Haps een lange rustperiode moest inlassen. ‘Er waren twee opties: Opereren of rust houden. Ik heb toen gekozen voor het tweede.”

Onlangs zat Haps weer in een goede periode maar raakte hij weer geblesseerd. ‘Die sleutelbeenblessure tegen FC Groningen was ook echt ongelukkig. Net als ik een lekkere periode had kwamen de blessures.’

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl