Rob Baan in FC Rijnmond: ‘We kijken nu allemaal naar Dick, maar de spelers van Feyenoord moeten in de spiegel kijken’

“Dick Advocaat krijgt Feyenoord alleen weer op de rit als hij terugkeert naar het compacte spel”, vertelt oud-technisch directeur van de club Rob Baan vrijdag in FC Rijnmond. “Als je ziet waar de goals de laatste wedstrijden vandaan komen, dat mag echt niet meer gebeuren.”

Eerder deze vrijdag gaf Advocaat aan trainer van Feyenoord te blijven, na een gesprek met aanvoerder Steven Berghuis en technisch directeur Frank Arnesen. Baan, die in het verleden meerdere keren samenwerkte met Advocaat, vindt dat een terechte beslissing. “Hij is nu een reële coach die weergeeft wat de situatie is. Hij was de langst ongeslagen coach, ondanks veel blessures en wisselingen. En nu komen er ineens een aantal nederlagen.”

“De wedstrijd tegen AZ was de meest pijnlijke, daar werden alle zwaktes van Feyenoord blootgelegd”, vervolgt Baan. “Zowel verdedigend als aanvallend. Daarop heeft hij zich misschien versproken door te zeggen: we zijn niet beter. Maar waarom zou hij dat niet mogen zeggen? We kijken nu allemaal naar Dick, maar de spelers moeten in de spiegel kijken.”

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl