Ronald Graafland langer bij Excelsior

Ronald Graafland zet zijn handtekening onder een nieuwe driejarige verbintenis met Excelsior Rotterdam. De 40-jarige Graafland is bezig aan zijn vierde seizoen bij de Kralingers als keeperstrainer. Eerder stond hij als speler ook bij Excelsior onder de lat.

Ontwikkelen

,,Ik werk hier sinds 2016 en het bevalt me nog steeds prima’’, zegt Graafland. ,,Natuurlijk heb ik de ambitie om verder te kijken, maar op dit moment zie ik nog voldoende mogelijkheden om mezelf bij Excelsior verder te ontwikkelen. Eind november kreeg ik dit aanbod, dus ik heb er goed over na kunnen denken en heb besloten om deze kans met beide handen aan te grijpen.’’

Uitdagingen

,,Ik ben nu drie en half jaar bezig als keeperstrainer in het betaalde voetbal’’, zegt Graafland, die daarnaast momenteel bezig is met de cursus Goalkeepercoach UEFA A. ,,In de eerste twee seizoenen ging het hartstikke goed met Excelsior in de Eredivisie, was alles positief en dan ga je daar vanzelf in mee. Vorig seizoen was de stemming natuurlijk anders en de degradatie heeft er flink ingehakt. Dat brengt echter ook weer nieuwe uitdagingen met zich mee, die heel leerzaam zijn.’’

Ontwikkelen

,,Als het tegen zit, is het zaak dat je blijft doen waar je voor staat en dat lukt mij steeds beter. Wat dat betreft blijf ik mezelf ontwikkelen. Ook heb ik steeds met andere keepers te maken en dat vind ik ook leuk. Met Alessandro Damen kan ik sinds hij blessurevrij is echt aan zijn ontwikkeling werken, maar ook Maarten de Fockert wil zich ontwikkelen, evenals derde doelman Tuana Ozdemir.’’

Promoveerde

,,Excelsior is natuurlijk een bekende club voor mij en het voelt hier nog steeds goed. Dat is dus ook een reden om hier langer te willen blijven’’, stelt Graafland. Eerder was hij als speler voor de club actief. Als keeper stond hij van 2004 tot 2008 onder contract bij Excelsior en daarvoor werd hij vier seizoenen gehuurd van Feyenoord. Graafland promoveerde in het seizoen 2005-2006 met Excelsior naar de Eredivisie. Via Vitesse, Ajax en Feyenoord keerde hij in 2016 als keeperstrainer terug in Kralingen.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl