De succesvolle samenwerking tussen VVV-Venlo en Hans de Koning ( 60 ), die in het huidige ‘Coronaseizoen’ inmiddels heeft geleid tot verlenging van het Eredivisieschap, krijgt een vervolg. De hoofdtrainer die, na het ontslag van Robert Maaskant, halverwege het seizoen 2019-2020 werd aangesteld, zal ook tijdens het nieuwe seizoen 2020-2021 aan het roer staan van de Venlose selectie. Hij zette in Venlo op ‘Koningsdag’, voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘Hans de Koningsdag’, zijn handtekening onder een overeenkomst van één seizoen.

Hans de Koning, geboren in Rotterdam, was in zijn actieve carrière keeper en speelde tijdens zijn profperiode voor AZ’67 en FC Twente. Na zijn voetballoopbaan stapte hij in het trainersvak. Hij stond aan het roer bij AZ, Fortuna Sittard, FC Dordrecht, FC Oss, AGOVV Apeldoorn, Helmond Sport, FC Volendam, RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles.

In januari 2020 nam De Koning in De Koel het stokje over van interim-trainer Jay Driessen, die assistent-trainer werd. Onder leiding van De Koning bleef VVV-Venlo in de eerste zeven wedstrijden na de winterstop ongeslagen en klom de club op naar de veilige 13e plaats op de ranglijst.

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl