Ruby Banen judoka van het jaar Sportinstituut Schiedam

Schiedam – Sportinstituut Schiedam heeft zaterdag tijdens het jaarlijkse Zomertoernooi de “judoka van het jaar” en het “talent van het jaar” bekend gemaakt. En werden er nog een aantal judoka’s in het zonnetje gezet. Het was al voor het 25e achtereenvolgende jaar dat de wisselbeker voor de “judoka van het jaar” werd uitgereikt.

Ruby Banen is gekozen tot “judoka van het jaar 2018/2019”. Ruby presteert al vele jaren op hoog niveau en heeft al aan vele NK’s en European Cups deelgenomen. Met haar 19 jaar heeft ze ook al drie keer deelgenomen aan het NK senioren. Na een intensief topjaar besloot ze vorig jaar een stapje terug te doen. Maar ook dit jaar heeft ze weer laten zien met de top van Nederland mee te kunnen. Zo werd ze 9e bij het Nationaal Kwalificatie Toernooi, 7e bij het NK senioren, 5e bij het NK -21 jaar en 1e op het Internationaal Judotoernooi Venray.

Lieke Breedveld is gekozen tot “talent van het jaar”. Lieke heeft een topseizoen achter de rug. Ze werd kampioen van Zuid-Holland -15 jaar, 3e van Nederland -15 jaar, 3e van Zuid-Holland -18 jaar. Bij de Kent International Championships werd ze eerste, bij de Open Bredase, in Beek en Donk en in Vlaardingen werd ze tweede en bij de Adler Cup in Frankfurt en het Kaizen tournament derde.

 

Ook werden de volgende judoka’s gehuldigd vanwege bijzondere prestaties: Tim Banen – 2e plaats NK senioren -66 kg, Süheyl Uyar – 3e plaats NK -21 jaar -66 kg, Sebastian Olsen – kampioen van Zuid-Holland -15 jaar -34 kg, Meisjesteam -12 jaar, Iben Olsen, Naomi Lussenburg, Jana Bergman, Marie-Lynn Luesken – kampioen van Zuid-Holland.

 

Tijdens het Zomertoernooi streden ruim 100 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar om de medailles. Deelnemende clubs waren dit keer Judoclub Zuidland, Sportcentrum Life, BSO Fascinatio, Budo Hans Roos en Sportinstituut Schiedam. Tijdens deze toernooien, die Sportinstituut Schiedam vier keer per jaar organiseert, staan plezier en het opdoen van wedstrijdervaring voorop. En dat is zeker weer gelukt!

Bron: SI Schiedam

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl