Ruime nederlaag HVC’10

Na de duidelijke 5-2 nederlaag bij Valken ’68 gaan de papieren voor HVC’10 er steeds minder florissant uitzien. De blikken van beide ploegen waren zaterdag na afloop vooral gericht op de smartphones om te kijken hoe de stand in de nacompetities van 2 C er uit zou zien. Valken stond en staat nu nummer 1 in de derde periode en kan zich gaan opmaken voor de promotiecompetitie. HVC’10 is laatste in de periodestand en moet zich nu echt zorgen maken om de nacompetitie naar de derde klas te ontlopen. En dat voor een ploeg die met kerst op de derde plaats stond met uitzicht op de titel. Nu zijn weliswaar de beste spelers niet beschikbaar, maar toch…Het trad ook nu weer aan met een gelegenheidsvoorhoede, omdat Jurgen Warbout door de KNVB voor vijf maanden is geschorst en Reurink nog steeds niet fit is. Van spits Joël da Vega Martins heeft helemaal nooit iemand van het publiek iets gezien. De huidige voorhoede is gewoon te licht en mist teveel kansen. Het creëren ervan gaat nog, maar het afmaken ervan mislukt keer op keer.

Zo kreeg HVC’10 zaterdag een lesje effectiviteit, want Valken kreeg misschien enkele kansen meer dan de Hoekse ploeg, maar benutte ze alle feilloos. Al na 20 minuten was het raak. Na een schot op de lat wist Peter de best de bal van dichtbij in te lopen. Op dat moment ging HVC’10 beseffen dat het weer niet mocht verliezen en het wist het de thuisclub door hoog druk te zetten moeilijk te maken. Tien minuten later schoof Robin van den Bos de gelijkmaker achter de Valkenburgse keeper. Dat beloofde wat voor de tweede helft, maar wat kwamen ze bedrogen uit. Binnen vier minuten en in de stromende regen maakte de thuisclub 2-1 en 3-1, vrijwel op identieke manier. De verdediging werd uitgekapt en respectievelijk Selmo Kurbegovic en Matthijs de Mooij schoven de 2-1 en 3-1 achter Madern. Vanaf dat moment was het pleit beslecht. Reurink verving nog Dave Kram, tekende tien minuten voor tijd nog de 4-2 aan. Maar met twee vloeiende aanvallen was de les in effectiviteit afgerond: 4-1 en 5-2. Weliswaar dook Reurink nog helemaal vrij voor Erwin van der Nagel op, maar zijn lobje reikte niet hoog genoeg. Trainer Henk de Zeeuw na afloop: “Het lijkt of een aantal knapen nog steeds niet beseft dat het vijf voor twaalf is, maar ik begrijp dat dat voor sommige van mijn spelers ook op vrijdagavond geldt.” Wanneer HVC’10 a.s. zaterdag de thuiswedstrijd niet benut om Soccer Boys te verslaan, gaat het er somber voor de Hoekenaren uitzien, des te meer omdat Docos en SC Monster elkaar ontmoeten en dus in ieder geval punten pakken. Lullig was nog wel dat de overigens redelijk leidende scheidsrechter Gieles een minuut voor tijd de net ingevallen Badr ben Mohammed de enige gele kaart van de wedstrijd voortoverde. Zelfs de sportieve tegenstanders probeerden dat te voorkomen. Bij Valken ’68 krijg je na de wedstrijd de heerlijkste kibbeling, maar voor HVC’10 was zaterdag “ de vis weer heel duur betaald.”
Tot overmaat van ramp meldden de beide broertjes Warbout dat ze aan het einde van het seizoen beiden overstappen. Ook de tomaten worden duur betaald.

Opstelling HVC’10
Madern, J. van den Bos, Boon, K. van den Bos, , M. van den Bos, Van der Est, Feitsma( 67. Badr Mohammed) Voskamp, Bouwhuis, R. van den Bos, Kram (55 Reurink)
Geel HVC’10: Badr ben Mohammed


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl