Schiedam – De zaterdagvoetballers van Kethel Spaland hadden duidelijk het trainingskamp op Spaanse bodem nog in de benen. De ploeg van oefenmeester Peter van Buuren keek in de oefenwedstrijd tegen derdeklasser Verburgh al na 20 minuten tegen een 0-3 achterstand aan.
Nog voor rust leek de Schiedamse koploper uit 3C de schade te repareren door tweemaal te scoren (Verschoor, van richtig veranderde vrije trap en Elroy van Wijngaarden) maar na de thee werd het speloverwicht van de thuisploeg tegen de verhouding in met een 2-5 achterstand keihard teniet gedaan.
Het slotakkoord was voor Dimitri Hooftman die met een fraaie lob de stand nog naar 3-5 wist te tillen.
“Een complete off-day” keek aanvoerder Tim Lansbergen terug op het treffen.
Volgende week hervatten de schiedammers de competitie met een uitwedstrijd tegen Leonidas (za). De voorsprong op de nummer twee van de competitie Dilletant is op dit moment na 12 speelrondes 3 punten.