Ruime oefenwinst HVC’10 op Rozenburg

Trainer Piet Boon  van HVC’10 wilde vandaag natuurlijk maar al te graag voetballen. De competitiestart heeft voor de Hoekse club een wel zeer onregelmatige start gekregen. Waar sommige ploegen in 2C al een 4 achter hun naam hebben staan, staat HVC’10 op de een na  onderste plaats met maar eén voltooide wedstrijd. Vandaag werd de wedstrijd tegen Wateringse veld/Kranenburg vervallen verklaard na het zich uit de competitie terugtrekken van de Haagse ploeg. De eerste wedstrijd tegen DSO was ook al niet voltooid.

vv Rozenburg
Gelukkig bleek VV Rozenburg (2D) bereid op haar prachtige complex met natuurgras  een oefenwedstrijd tegen HVC’10 te spelen. Het werd een voor HVC’10 een leuke wedstrijd met een sportieve tegenstander en onder prima leiding.
Coronamaatregelen maken het vandaag de dag niet gezellig langs de lijn, maar Piet Boon vertelde na afloop genoten te hebben van zijn ploeg. “Onze competitiestart is raar verlopen. We  missen echt teveel regelmaat en ritme. Dat is in dit stadium  een flink nadeel. Weet jij wat er met de competitie straks gebeurt? Welke tegenstander  heeft er straks weer een speler met corona of spelers bij ons?  We krijgen daarnaast ook te maken met een ander speelritme: twee weken achter elkaar dinsdags en zaterdags spelen en dat betekent dat je op donderdag ook weer niet volle bak kan gaan trainen uit overbelasting voor de wedstrijd van zaterdag. Daarom wilde ik vandaag per se voetballen en ook veel jongens speeltijd gunnen. Je bent niet geboren om alleen maar te trainen”

“Freewheelen is leuk, killen is leuker”
HVC’10 nam voor rust een 0-2 voorsprong door doelpunten van Badr ben Mohammed en Kyrill Slutskyy , maar verprutste toch ook nog een aantal riante mogelijkheden. Boon had weliswaar genoten van het combinatievoetbal, maar wil liever dat zijn ploeg gewoon wat meer ‘killt”. “Dat  freewheelen is misschien even leuk, maar toch niet echt  fijn, want we kwamen  na de rust ook nog eens slecht uit de kleedkamer. Als Rozenburg in die fase na een paar prachtige kansen een doelpunt maakt, zit je snel in een partijtje met de gebakken peren à la AZ Tegen Sparta.”

Terugkerende doelpuntenmakers
Toen het scoren Rozenburg niet lukte, (o.a. redding Rowdy Janssen)  voetbalde  HVC’10 zich na een dik kwartier weer onder de druk uit met mooie doelpunten van Kay van den Bos en Yannick van Noort: 0-4. Na een verdiend tegendoelpunt van Rozenburg scoorden de deze week van een blessure teruggekeerde topscorer Mitchell Bouwhuis 1-5 en Jorno Reurink 1-6.

Terug naar  een normale opstelling?
Badr ben Mohammed en Reurink zitten a.s. dinsdag in de inhaalwedstrijd tegen Soccer Boys nog hun laatste wedstrijd schorsing uit. Daarna komt het elftal in een meer normale opstelling te spelen. In de voorhoede zijn er nu ook meer mogelijkheden, met de terugkeer van Mitchell Bouwhuis en het herstel van centrumpits Sil van Ooijen die in het tweede elftal zijn herintrede bekroonde met twee doelpunten. HVC’10 hoopt dinsdag inderdaad weer te kunnen spelen, al is het op veld 3 met kunstlicht en kunstgras.

Door: Cees van der Pol
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl