Ruime zege heren HC Schiedam bij seizoensopening

 

Etten-Leur – De heren van Schiedam zijn zeer overtuigend begonnen aan het nieuwe seizoen. De Schiedammers die weer uitkomen in de eerste klasse wonnen met 1-5 in en tegen Etten Leur.

Alexander wist de Schiedammers na een klein kwartier spelen op voorspromg te zetten, waarna Jan Mentink halverwege de eerste helft de voorsprong uitbreidde. Na een tegentreffer pal voor rust, gingen beide ploegen met 1-2 aan de thee.

In die tweede helft liet Schiedam zien waartoe het in staat is, want via een strafcorner van David Villerius kwam hetbop 1-3. Schiedam heerste de wedstrijd volledig en wist de score via Neville Tegelaar en Pepijn van Rooij de score naar 1-5 te tillen.

Coach Bart Jan van Collenburg was onwijs trots en blij met dit resultaat. ,,De eerste tien minuten waren wij wat twijfelend. Etten-Leur eindigde verleden jaar als vijfde en is toch één van de topploegen uit de competitie. In die beginfase waren zij niet echt gevaarlijk en kregen wij geen controle. Daarna pakken wij het goed op en komen we op 0-1 en 0-2. We verzuimden daarna nog op 0-3 te komen, waarna zij wel, tegen verhouding, scoren. Na rust dringen zij aan, maar uit een counter waar wij slim hockeyden komen we op 1-3. Hierna hadden wij de wedstrijd volledig onder controle. We weten zeker niet waar we nu staan, want kijk maar naar ons seizoen, vorig jaar. Maar met de aanwinst van Adil en Willem Mansoer en Jimmy Keemink hebben we ook de ervaring op dit niveau erbij. Zij maken het collectief beter. Maar niet allen zij speelden goed, ook de jongens van vorig jaar maakten er een goede pot van”, gaf Van Collenburg aan.

Zondag 16 september spelen de Schiedammers hun eerste thuiswedstrijd, wanneer ze Zoetermeer ontvangen.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com