Rutte: ‘Trainen in mei voor risico van KNVB’

De KNVB maakte dinsdag in een persbericht bekend, dat het zich focust op het uitspelen van de competities in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. De voetbalbond gokt op het starten vanaf 19 juni en dan voorafgaand weer trainen in de maand mei als voorbereiding.

In de vooravond van dinsdag, tijdens de persconferentie om 19.00 uur, liet premier Mark Rutte desgevraagd weten, dat hij niet wist of de clubs half mei alweer mogen trainen. Rutte: ,,Ik ben geen jurist. Maar we hebben gezegd dat alle vergunning- en melding-plichtige bijeenkomsten, dus ook voetbal zonder publiek, is verboden tot 1 juni. Hoe het met het trainen tot 1 juni moet, zou ik moeten nakijken voor ze.”

Juristen

Rutte vervolgde met: ,,Ik heb het gezien dat ze vanaf half juni weer willen beginnen met de competitie. Wij gaan in de week vóór 28 april vertellen wat we gaan doen met de maatregelen vanaf 28 april. Misschien kunnen we dan ook iets zeggen over het verbod tot 1 juni. Maar ik kan er niet op vooruitlopen. Dat is echt voor risico van de KNVB nu. En ze zullen zelf moeten checken met juristen of trainen voor 1 juni wel of niet mag.”

Probleem

Dan kwam er nog een probleem bij. Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven lijkt al dwars te gaan liggen om de competitie half juni te hervatten. Jorritsma heeft aan Omroep Brabant laten weten, dat hij niet wil dat PSV (dat zelf al had aangegeven te willen stoppen) in juni weer wedstrijden gaat spelen. ,,Supporters mogen dan niet het stadion in. Die gaan samenscholen in de stad en dan bereik je precies datgene wat je niet wilt. Ik denk niet dat ik er alleen in sta, maar dat al mijn collega’s van de veiligheidsregio’s daar unaniem achter staan”, aldus Jorritsma tegen de regionale omroep.

Veiligheidsregio

Jorritsma is – als burgemeester van Eindhoven – ook voorzitter van de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. ,, Als het vergund is om een wedstrijd te spelen zonder publiek, dan levert dat enorme problemen voor de openbare orde op. Dat geldt niet alleen voor mijn stad en PSV. Maar ook bij Ajax en bij Feyenoord.”

Chris Woerts voegt er via Twitter nog aan toe: ,,Uiteindelijk bepaalt in Nederland niet de KNVB of er in de Eredivisie wordt gespeeld, maar de lokale veiligheidsdriehoek! De burgemeester van Eindhoven geeft duidelijk signaal.”

Foto: Mischa Keemink

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl