Ruud Durinck: Stille kracht achter succes DVO’32

Ruud Durinck (25) is de stille kracht achter het succes van DVO’32. Met zijn leiderschap en gedrevenheid is hij een vaste steunpilaar geworden in het elftal van trainer Ben Hoogwerf. Niet alleen als speler is hij belangrijk, maar ook als jeugdtrainer is hij van grote waarde voor de Vlaardingse derdeklasser.

Tweeënhalf jaar geleden streek de geboren Vlaardinger neer aan de Marathonweg. Na een avontuur bij stadsgenoot Deltasport was hij het plezier in het spel verloren. “Ik wilde altijd selectie voetballen. Bij Deltasport lukte dat niet. Ik kon mij daar voor mijn gevoel onvoldoende ontwikkelen. Uiteindelijk wilde ik weer in een eerste team spelen en plezier hebben in het voetballen.” kijkt hij terug. “Ik heb het hier bij DVO’32 geweldig naar mijn zin. We hebben hier een mooie combinatie tussen gezelligheid en presteren.”

Rol op de achtergrond

Inmiddels is Durinck bijna niet meer weg te denken uit het vlaggenschip van oefenmeester Ben Hoogwerf. Met zijn voetballende kwaliteiten leverde hij afgelopen seizoen een belangrijke bijdrage aan de promotie van de Vlaardingers naar de derde klasse. “Ik weet wat mijn krachten zijn en waar ik belangrijk kan zijn voor het team. Ik ben een veelzijdige voetballer die graag jongens wil helpen als het moet. Ik kan me wegcijferen en kan mij goed vinden in een rol op de achtergrond” Zo zegt de middenvelder.

Normen en waarden

Niet alleen als speler is Durinck verbonden aan de club, maar ook als jeugdtrainer van DVO’32 O13 timmert hij aan de weg. “Ik wilde voor mijzelf kijken of ik het leuk vond om een team te trainen. Ik moet zeggen dat ik het mij goed bevalt. Normen en waarden staan bij mij hoog in het vaandel. Als een speler iets tegen de scheidsrechter zegt, gaat hij er gelijk uit. Daarnaast probeer ik ze natuurlijk ook voetballend het een en ander bij te brengen. Ik merk dat die jongens echt in de club worden opgenomen. Dat vind ik hartstikke positief. Aan de andere kant zijn zij ook betrokken bij de vereniging. Veel van mijn pupillen komen bijvoorbeeld op zaterdag naar mijn wedstrijd kijken.”

Ontwikkeling

De nuchtere krullenbol ziet zichzelf nog wel een tijdje bij de club aan de Marathonweg spelen. “Ik heb het hier nog steeds ontzettend naar mijn zin. We maken een mooie ontwikkeling door en moeten ervoor zorgen dat we een stabiele derdeklasser worden” Ook als jeugdtrainer ziet hij zichzelf nog wel een tijdje actief. “Ik zou het erg leuk vinden om mij door te ontwikkelen als jeugdtrainer. Dat kan mooi op de plek waar ik nu zit. Het is nog steeds uitdagend.” Zo sluit hij af.

Dit is een artikel uit de gloednieuwe waterwegsport.nl krant. Lees hier de voorjaarseditie online !
of pik hem op bij je vereniging !

Foto: Ruben Zegers


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl