Schiedammer Casper van Uden floreert in Tour de l’Avenir

Terwijl de Ronde van Spanje -La Vuelta-, de 3e grote ronde van het jaar vandaag een verplaatsing van Nederland naar Noord- Spanje beleeft, werken de beloften momenteel in Frankrijk de Ronde van de Toekomst af. Het is alweer de 58ste editie van de Tour de l’Avenir.

En dat daar latere klasbakken uit voortkomen is bekend, want met voorbije winnaars als Egan Bernal (2017) en Tadej Pogačar (2018) is het profpeloton immers verrijkt met Tour- winnaars. In het (verre) verleden noteren we dan nog namen als: Felice Gimondi (1964); Greg Lemond (1982); Miguel Indurain (1986); Laurent Fignon (1988) en Nairo Quintana (2010); geen misselijke namen, zo is later gebleken. Ook Nederland kent een 3-tal eindwinnaars: Joop Zoetemelk (1969); Fedor den Hertog (1972) én Bauke Mollema (2007).
De kans dat er dit jaar een vierde Nederlandse eindwinnaar bijkomt is overigens vrijwel nihil, maar dit betekent niet dat er geen mooie prestaties door de Oranje- youngsters worden neergezet. Na de winst, donderdag jl., in de prelude; een ploegentijdrit, voegde Schiedammer Casper van Uden daar zaterdag een fraaie zege in rit 2 aan toe. En ook gisteren, een 6e stek, en vandaag op plek vier (zie foto) liet Van Uden zich weer op een positieve wijze zien. De toekomstige prof (in 2023 bij Team DSM) consolideerde met deze korte uitslagen zijn 1e plaats in het puntenklassement.

Door: Leo Kattestaart


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl