Schiedammer Mendes Moreira snoert racisme de mond met doelpunt tegen FC Den Bosch

DEN BOSCH – Excelsior Rotterdam is er in een beladen duel tegen FC Den Bosch niet in geslaagd om de overwinning over de streep heen te trekken. In een duel dat werd overschaduwd door racisme was de verdediging wederom het pijnpunt voor de Kralingers: 3-3.

In de openingsfase ging het spel over en weer en leek het een leuke middag te worden. Excelsior was iets gevaarlijker en bracht dit ook tot uiting in de score. Vloet stond aan het einde van een vlotte aanval en rondde koel af. Toch konden de meegereisde Rotterdamse supporters niet lang genieten van de voorsprong, want drie minuten later was het al weer 1-1 na een schitterende Bossche aanval.

Daarna werd al snel duidelijk dat het helemaal geen leuke middag zou worden in de Vliert. Een aantal rotte appelen die zich fans van FC Den Bosch noemen vonden het nodig om Mendes Moreira meermaals racistisch te bejegenen. Dit ging zo ver, dat de Schiedammer zeer emotioneel werd en voor de scheidsrechter even niet meer bereikbaar was. De arbiter besloot vervolgens het duel volledig terecht te staken.

Excelsior besloot ondanks het tumult uiteindelijk toch door te voetballen en zag tot grote vreugde van heel voetbalminnend Nederland dat Mendes Moreira zijn gram haalde door zijn voeten te laten spreken. De buitenspeler zag zijn kans schoon en schoot mooi binnen in de verre hoek, waarmee hij de rotte appelen stil kreeg.

De tweede helft begon slecht voor Excelsior. Ondanks een goede kans voor Omarsson stond FC Den Bosch al snel weer op gelijke hoogte. Een domme overtreding van Oude Kotte werd bestraft en de penalty werd vervolgens onberispelijk binnengeschoten.

Excelsior leek even van slag, maar leek de wedstrijd na ruim zeventig minuten toch te beslissen. Meijer kon in open doel raak prikken na een goede combinatie tussen Haspolat en Verhaar. De achilleshiel van Excelsior werd een aantal minuten voor tijd echter weer pijnlijk zichtbaar. Weer werd een voorsprong niet vastgehouden door de Rotterdammers, omdat Rodrigues na een prachtige voorzet van Verbeek de 3-3 binnen kopte.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl